Uskonyhteisöt: An­ka­ras­ta us­ko­nyh­tei­sös­tä nuorena eronnut ou­lu­lais­läh­töi­nen nainen muis­tut­taa hen­gel­li­sen vä­ki­val­lan olevan rikos

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Luitko jo tämän: Hai­luo­toon suun­ni­tel­ta­vat sillat ja pen­ger­tie ovat to­teu­tu­mas­sa ilman min­kään­lais­ta va­lais­tus­ta

Kaleva mukaan kym­me­nen lehden kimp­paan

Lehtien yhteistyö aloitetaan ensi vuonna vaiheittain ulkomaanuutisten, teemasivujen ja -liitteiden sekä kotimaan uutisten tuottamisessa.

Ilmakuva Kalevan toimitalosta Oulussa.
Ilmakuva Kalevan toimitalosta Oulussa.
Kuva: Tapio Maikkola

Sanomalehti Kaleva on sopinut toimituksellisen yhteistyön lisäämisestä Alma Aluemedian maakuntalehtien, Turun Sanomien sekä I-Median lehtien Ilkan ja Pohjalaisen kanssa.

Yhteistyön piiriin tulee yhteensä kymmenen seitsenpäiväistä lehteä: Kaleva, Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Kainuun Sanomat, Pohjolan Sanomat, Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat, Ilkka ja Pohjalainen. Lehtien yhteenlaskettu levikki on noin 530 000. Kaleva on yhteistyölehdistä kooltaan kolmanneksi suurin.

Lehtien yhteistyö aloitetaan ensi vuonna vaiheittain ulkomaanuutisten, teemasivujen ja -liitteiden sekä kotimaan uutisten tuottamisessa. Muu yhteistyö selvitetään vuoden 2013 aikana.

”Mistään kovin dramaattisesta uudesta ei ole kysymys. Olemme tehneet yhteistyötä ennenkin. Nyt pyrimme vain pidemmälle ja tiiviimpään yhteistyöhön kuin aikaisemmin”, Kalevan päätoimittaja Markku Mantila sanoo.

Lehdet perustelevat yhteistyön lisäämistä toimituksellisen sisällön laadun parantamisella sekä kustannushyödyillä.

”Uskon, että voimme tehdä yhdessä paremmin ja enemmän”, päätoimittaja Mantila sanoo ja tähdentää, että laatuprojekti ulottuu yhteisen tekemisen lisäksi myös Kalevan oman alueen paikallisuutisointiin.

”Yhteistyön avulla voimme vapauttaa kotitoimituksen väkeä paikalliseen tekemiseen.”

Kalevan itsenäisyyttä yhteistyö ei vie. Toimitus pysyy Oulussa ja päätäntävalta lehden sisällöstä oman toimituksen seinien sisällä. Yhteistyöjärjestelyillä ei ole välittömiä vaikutuksia Kalevan toimituksen henkilöstön määrään.