Kaleva Media lan­see­raa Oulu247-mo­bii­li­pal­ve­lun

Kaleva Median kaupunkilehtien Forum24:n ja Oulu-lehden uusi kaupunkimedia Oulu247 tulee käyttöön tiistaina.

Kaupunkilehtien sisällön lisäksi Oulu247 tarjoaa kännykässä sosiaalisen median kanavista ja alueellisten toimijoiden lähteistä valikoitua sisältöä.
Kaupunkilehtien sisällön lisäksi Oulu247 tarjoaa kännykässä sosiaalisen median kanavista ja alueellisten toimijoiden lähteistä valikoitua sisältöä.
Kuva: Valttari Pöyhtäri

Kaleva Median uusi kaupunkimedia Oulu247 tulee käyttöön tiistaina. Sisältövastuun kantavat kaupunkilehdet Forum24:n ja Oulu-lehti. 

Mobiilisovelluksena toimivan palvelun ydinajatuksena on Kaleva Median lehtien maksuttoman sisällön lisäksi koostaa kaupunkilaisille hyödyllistä, ajankohtaista sisältöä sosiaalisesta mediasta.  

Ensimmäisessä vaiheessa Oulussa lanseerattavan palvelun käyttäjille tämä tarkoittaa henkilökohtaisesti räätälöitävää uutispalvelua, jota voi muokata omien kiinnostusten mukaan.  

– Paikallisten uutisten ja ilmiöiden seuranta nousee Oulu247:n myötä Oulussa uudelle tasolle, kun kaupunkilehtien jatkuvan seurannan lisäksi uusi palvelu tarjoaa myös kaupunkilaisille ja yhteisöille mahdollisuuden osallistua sisällöntuotantoon luotettavalla ja valvotulla alustalla. Viime aikoina on nähty paikkatietoon perustuvien some-sovellusten käytön huima kasvu, mutta moderoinnista on puuttunut selkeä linja ja käyttäjille tarjottava räätälöitävyys, jonka Oulu247 nyt tarjoaa, Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen sanoo. 

Kaupunkilehtien sisällön lisäksi Oulu247 tarjoaa sosiaalisen median kanavista ja alueellisten toimijoiden lähteistä valikoitua sisältöä. 

– Uutispalvelun lisäksi koostamme julkisista sosiaalisen median syötteistä paikallisesti kiinnostavaa tai alueellisesti rajautuvaa sisältöä, jota kuka tahansa kaupunkilainen voi tuottaa omien kanaviensa kautta käyttämällä #oulu247 -merkintää julkaisuissaan, Kaleva Median kaupunkilehtien julkaisujohtaja Martti Turunen selventää.  

Täysin vapaata julkaisuoikeutta kaupunkilaisille #oulu247 merkinnän käyttö ei kuitenkaan tarjoa, sillä toimituksen on aina hyväksyttävä palveluun lähetetty päivitys. Turunen selventää toimintatavan perustuvan journalistin ohjeisiin tietojen hankkimisesta ja julkaisemisesta. 

– Erityisesti kiinnitämme huomiota sisällön kunnioittavaan linjaan, kaikki julkinenkaan ei välttämättä ole aina julkaistavissa. Ja tietenkin pidämme kiinni Oulu247:n osalta täydestä journalistisesta riippumattomuudesta, Turunen sanoo. 

Oulu247 on ladattavissa maksutta Applen App Store ja Google Play -sovelluskaupoista. Sovelluksen kehittämisestä ja tekijänoikeuksista vastaa Kaleva Media.

Kaleva on osa Kaleva Mediaa.