Oulun yliopisto: Opis­ke­li­jat ovat jou­tu­neet asiat­to­man pai­nos­tuk­sen koh­teek­si kam­pus­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret: Fawad Nazari on ko­ke­mu­sa­sian­tun­ti­ja, joka auttaa haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kaleva kääri verk­ko­si­säl­löt uuteen mo­bii­li­so­vel­luk­seen

Kaleva on julkaissut mobiilisovelluksen Android- ja Applen iOS-laitteille. Verkosta tutun Kaleva.fi:n sisällöt löytyvät jatkossa entistä kätevämmin älypuhelimella tai tabletilla.

-
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kaleva.fi:n sisällöt löytyvät jatkossa entistä kätevämmin älypuhelimella ja tabletilla. Kaleva on julkaissut uuden mobiilisovelluksen Android- ja Applen iOS-laitteille. Sovellus tukee Android 4.4 ja iOS 8 sekä niitä uudempia versioita. Windows-puhelimiin sovellusta ei ole saatavilla. Kalevan näköislehtisovellus, eKaleva, uudistuu myöhemmin talvella.

Mobiilisovellus sisältää kaiken Kaleva.fi:n sisällön tuoreimmista uutisista puheenaiheisiin, lukijakuvista Juttutupaan ja sarjakuvista pääkirjoituksiin. Kaleva.fi:n suosituimmat sisällöt löytyvät helposti sovelluksen alapalkista tai vasemmalta löytyvästä sivuvalikosta.

-

Kalevan mobiilisovellus hyödyntää myös erityisesti älylaitemaailmasta tuttuja ominaisuuksia. Sovellus antaa ilmoituksen juuri tapahtuvasta merkittävästä uutisesta, jos käyttäjä on sallinut sovelluksen ilmoitukset.

Luomalla Kaleva-tilin käyttäjä voi myös seurata uutisointia omista kiinnostuksen kohteistaan kuten vaikkapa Oulun joukkoliikenteestä tai kaupungin keskustan kehittämisestä. Tällöin käyttäjä saa ilmoituksen aina, kun hänen seuraamansa aiheeseen tulee uutta sisältöä.

Paikallisista asioista kertova uutismedia tekee yhteistyötä myös lukijoidensa kanssa, ja Kalevan lukijat ovat erittäin aktiivinen yleisö. Juttuvinkkien sekä lukijakuvien ja -videoiden lähettäminen verkosta tutun 13222-palvelun kautta on tehty mobiilisovelluksessa entistä helpommaksi. Kuvien ja videoiden lähettäminen onnistuu käden käänteessä valitsemalla aineisto puhelimen tai tabletin omasta galleriasta.

Niin sanottu mobiilikäyttö kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Nykyään jo reilusti yli puolet Kalevan verkkolehden kävijöistä on niin sanottuja mobiilikäyttäjiä eli kännykällä tai tabletilla verkkolehteä lukevia ihmisiä.

Uudella mobiilisovelluksella Kaleva pyrkii palvelemaan yleisöä nykyaikaisin keinoin yhä paremmin. Lukijoilta toivotaan kokemuksia ja palautetta uuden mobiilisovelluksen käytöstä.

Lataa Kaleva.fi-sovellus Android-laitteelle.

Lataa Kaleva.fi-sovellus Apple-laitteelle.

Kalevan mobiilisovellus toimii Android- ja Applen iOS-laitteilla.

Sovellus tukee Android 4.4 sekä iOS 8.0 ja niitä uudempia käyttöjärjestelmiä. Sitä vanhempia versioita sovellus ei tue. 

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Androidiin Google Play -sovelluskaupasta ja Applen laitteisiin App Storesta.

Sovellus löytyy hakemalla Kaleva.fi-nimellä. Sovelluksen ikoni näyttää tältä: