Kaleva ja 11 muuta lehteä tii­vis­tä­vät jour­na­lis­tis­ta yh­teis­työ­tään Lännen Me­dias­sa

Yhtiöt ovat allekirjoittaneet asiasta aiesopimuksen.

-
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kuusi suomalaista lehtikustantajaa suunnittelee alueellisten sanomalehtiensä journalistisen yhteistyön merkittävää laajentamista. Yhtiöt ovat allekirjoittaneet asiasta aiesopimuksen.

Lehtien suunnitelmissa on perustaa tämän vuoden aikana journalistista sisältöä tuottava Lännen Media -niminen yhtiö. Yhteistyöhankkeessa ovat mukana Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Kainuun Sanomat, Pohjolan Sanomat, Turun Sanomat, Kaleva, Ilkka, Pohjalainen, Hämeen Sanomat, Forssan Lehti ja Keskipohjanmaa. Lehtien kokonaistavoittavuus on lähes kaksi miljoonaa (1 933 000) suomalaista. Painettujen lehtien yhteinen levikki on 542 783 kappaletta (LT 2013) ja lukijamäärä 1,32 miljoonaa.

Hankkeen toteutuessa Lännen Media tuottaisi osakaslehdilleen yhteisen valtakunnallisen politiikan, talouden ja yhteiskunnallisen uutisoinnin sekä ulkomaanuutiset, viikonvaihdeaineistoa, teemasivuja ja valtakunnallisia verkkouutisia. Yhteistyöllä tavoitellaan valtakunnallisen ja kansainvälisen sisällön laadun kohottamista sekä paikallisen sisällön ja palvelun vahvistamista.

”Yhteistyö antaisi mahdollisuudet suunnata oman toimituksemme tekemistä nykyistä voimallisemmin paikallisiin asioihin”, Kalevan päätoimittaja Markku Mantila sanoo.

”Saavutettu aiesopimus on suomalaisten maakuntalehtien vahva tahdonilmaisu laadukkaan journalismin puolesta”, Mantila sanoo.

Päätoimittajien mukaan yhteistyön laajentaminen ja syventäminen on looginen kehitysaskel jo pitkään jatkuneessa lehtien sisältöyhteistyössä.

Lännen Media on toteutuessaan noin 40 hengen yhteistoimitus, jolla on journalisteja eri puolilla Suomea.

Lännen Median osakaslehtien suunnitelmissa on yhteistyön tiivistäminen myös muissa journalistisissa sisällöissä sekä niiden suunnittelussa, tuotekehityksessä ja koulutuksessa. Digitaalisen sisällön tuotekehityksen nopeuttaminen tulisi olemaan Lännen Median keskeinen tavoite.

Lännen Median suunnitteilla oleva perustaminen on osa sanomalehtikustantajien toimenpiteitä, joilla varmistetaan korkealaatuisen sanomalehtimedian elinkelpoisuus.