Ka­la­joen Marina käyt­töön – hank­keel­la ta­voi­tel­laan jopa 200 mil­joo­nan euron in­ves­toin­te­ja

Marinan alue sijoittuu matkailukeskuksen ydinalueen välittömään läheisyyteen.

Marinan alue sijoittuu lähelle matkailualueen ydintä.
Marinan alue sijoittuu lähelle matkailualueen ydintä.

Kalajoen Marinan ensimmäinen vaihe vihitään käyttöön perjantaina. Ensimmäinen vaihe mahdollistaa alueen rakentumisen käynnistymisen.

Marinan alue sijoittuu matkailukeskuksen ydinalueen välittömään läheisyyteen. Marinan Portti ja Dyynikylä muodostavat kaavassa ensimmäisen vaiheen ja tulevaisuudessa Keskuskariin sijoittuu varsinainen Marina vierasvenesatamineen.

Vierasvenesataman rakentaminen on Kalajoen kaupungin investointiohjelmassa. Toteuttamisesta ei vielä ole päätöstä. Tämän hetken arvio on, että satama olisi käytössä vuonna 2023.

Ensimmäisen vaiheen tontit ovat jo nyt haettavissa rakennushankkeisiin. Marinan Portin ja Dyynikylän infran on toteuttanut Suomen Maastorakentajat Oy.

– Kalajoen Marinan kokonaisuus luo mahdollisuuden merkittävään kasvusykäykseen. Arvioidemme mukaan Marinan hanke mahdollistaa jopa 200 miljoonan euron investoinnit, ja kun alue on aikanaan rakentunut täyteen mittaansa, on Kalajoen vuotuisella matkailutulolla mahdollisuus kasvaa nykyisestä noin 40 miljoonan tasosta vähintään 28 miljoonalla eurolla. Hankkeen aluetaloudelliset vaikutukset ovat mittavat, kertoo kehitysyhtiö Kalajoen Hiekkasärkät Oy :n toimitusjohtaja Janne Anttila.

Kalajoelle tavoitellaankin nyt Pohjanlahden merkittävintä veneilykeskusta.