Uskonyhteisöt: An­ka­ras­ta us­kon­yh­tei­sös­tä nuorena eronnut ou­lu­lais­läh­töi­nen nainen muis­tut­taa hen­gel­li­sen vä­ki­val­lan olevan rikos

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Luitko jo tämän: Hai­luo­toon suun­ni­tel­ta­vat sillat ja pen­ger­tie ovat to­teu­tu­mas­sa ilman min­kään­lais­ta va­lais­tus­ta

Ka­la­joel­la val­tuus­to­aloi­te kau­pun­gin­joh­ta­jan erot­ta­mi­sek­si

Kalajoella jätettiin maanantaina valtuustoaloite kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin irtisanomiseksi.

Kalajoella jätettiin maanantaina valtuustoaloite kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin irtisanomiseksi. Aloitteen luki valtuustossa valtuutettu Sami Salmu (vihr., sit.), joka mainitsi perusteluiksi luottamuspulan.

Salmun ja muiden aloitteen allekirjoittaneiden mielestä Puoskarin johtamistapa ei vastaa hyvää johtamista ja esimiestyötä. Puoskari on heidän mukaansa osoittanut toistuvasti piittaamattomuutta lain säädöksiä ja hallintosäännön määräyksiä kohtaan.

Lisäksi he katsovat, että Puoskari on saattanut tärkeitä asioita liian heikosti luottamushenkilöiden tietoon esimerkiksi koulujen sisäilmatilanteesta.

– Yhtä lukuun ottamatta aloitteen allekirjoittajilla ei ole kovin pitkää kokemusta Kalajoen kaupunginvaltuustosta, joten tämä aloite tuli vähän hämmentävän äkkiä. Itselläni on kaupungin johtamisesta 18 vuoden kokemus. Tietysti nyt vain katsotaan, onko minulla luottamusta vai ei, Puoskari kommentoi.

Aloitteen allekirjoitti kahdeksan varsinaista ja kolme varavaltuutettua. Valtuusto nimeää valiokunnan selvittelemään irtisanomisaloitetta.