Pääkirjoitus: Ei laak­soa, ei kuk­ku­laa – vaa­ka­suo­ra ta­lou­den kas­vu­käy­rä lisää sääs­tö­pai­nei­ta

Luitko jo tämän: Ase­ma­kaa­vois­ta va­li­tuk­set menevät Oulussa läpi ää­rim­mäi­sen harvoin

Kalevan vaalivartti: Se­bas­tian Tynk­ky­sen so­me­tai­dot ja tapaus Mikko Kärnä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kak­sois­rai­de Yli­vies­kan ja Kok­ko­lan välillä val­mis­tui, mah­dol­lis­taa ras­kaam­mat junat ja isommat no­peu­det

Kokkolan ja Ylivieskan välinen kaksoisraide on valmistunut. Viimeinen kymmenen kilometrin osuus 80 kilometrin pituisesta kaksoisraiteesta valmistui kolme kuukautta suunniteltua aikaisemmin.

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Kuva: Teija Soini

Kokkolan ja Ylivieskan välinen kaksoisraide on valmistunut. Viimeinen kymmenen kilometrin osuus 80 kilometrin pituisesta kaksoisraiteesta valmistui kolme kuukautta suunniteltua aikaisemmin. 

Kaksoisraiteen kustannukset ovat 310 miljoonaa euroa. Rataosuus uudistettiin käytännössä kokonaan. Kaksoisraiteen rakentamisen lisäksi vanhan raiteen rakenne perusparannettiin.

Valmistumisen myötä junien kohtaaminen helpottuu ja raideliikenteen kapasiteetti kasvaa. Radalla voi liikennöidä entistä raskaammat junat, kun akselipaino voidaan korottaa 25 tonniin.  

Kahden uuden ratapihan rakentaminen Kokkolan ja Ylivieskan välille helpottaa junien kohtaamisia ja vähentää raideliikenteen häiriöherkkyyttä. Myös tasoristeykset poistettiin. 

Remontissa sähköratajärjestelmä parannettiin uudelle 200 kilometrin tuntinopeudelle. Uusien nopeuksien koeajot tehdään Eskolan ja Ylivieskan välillä loppusyksyn aikana, ja nopeus nostetaan 200 kilometriin tunnissa aikataulukauden vaihtuessa keväällä 2018.