Suviseurat: "Nämä ovat oikein hauskat fes­ta­rit", sanoo nuori seu­ra­vie­ras Anna Kar­hu­maa Lopen su­vi­seu­roil­la

Koronarajoitukset: Ko­ro­na­toi­met päät­ty­vät Suomen ra­joil­la per­jan­tai­na

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Kaksi lää­kä­riä kuoli samana päivänä ebolaan Sierra Leo­nes­sa

Kaksi sierraleonelaista lääkäriä on kuollut ebolaan yhden päivänä aikana, kertovat hallitus- ja sairaalalähteet.

Kaksi sierraleonelaista lääkäriä on kuollut ebolaan yhden päivänä aikana, kertovat hallitus- ja sairaalalähteet. Sierra Leonessa on perjantain kuolemantapausten jälkeen kuollut ebolaan yhteensä 10 lääkäriä.

Ebolaepidemia on valloillaan Sierra Leonen lisäksi Guineassa ja Liberiassa. Ebolaan on kuollut lähinnä Länsi-Afrikan epidemia-alueella tänä vuonna lähes 6 200 ihmistä, joista 350 on terveydenhuollon henkilökuntaa.

Pelkästään Sierra Leonessa terveydenhuollon ammattilaisia on kuollut yli sata. 1990-luvun sodasta yhä toipuvan maan terveydenhuoltojärjestelmä on Länsi-Afrikan heikoimpia.

Reutersin lähteiden mukaan perjantaina kuolleet lääkärit eivät työskennelleet kaikkein vaarallisimmissa tehtävissä ebolaklinikalla. Vielä ei ole tiedossa, mistä he olivat saaneet tartunnat.

Sierra Leonen presidentti Ernest Bai Koroma on luonnehtinut ebolaa vastaan kamppailevia ammattilaisia maan suurimmiksi isänmaan ystäviksi. Valtio on luvannut maksaa 5 000 dollarin korvauksen ebolataistelussa kuolleiden terveydenhuollon ammattilaisten perheille.