Tilaajille

Ka­jaa­ni­lai­nen Jarno Karanto on keu­li­nut järven jäällä yli kah­ta­sa­taa, ke­sä­töik­seen hän ajaa moot­to­ri­pyö­räl­lä sur­man­ajoa – edes mur­tu­neet kyl­ki­luut eivät ole lo­pet­ta­neet har­ras­tus­ta

Kajaanilainen surmanajaja Jarno Karanto on ajouransa aikana muun muassa rikkonut ME-nopeuden keulimalla 225,54 kilometrin tuntivauhtia järven jäällä.

Jarno Karanto on ajanut kaksipyöräisillä pikkulapsesta saakka. Surmanajossa ajetaan moottoripyörällä terästangosta rakennetussa pallossa. Jarno Karanto harjoitteli vuosia ennen kuin lähti surmanajajaksi kiertämään kesäisin näytöksissä.
Jarno Karanto on ajanut kaksipyöräisillä pikkulapsesta saakka.
Jarno Karanto on ajanut kaksipyöräisillä pikkulapsesta saakka.
Kuva: Jarno Karannon kotialbumi

Kajaanilainen surmanajaja Jarno Karanto on ajouransa aikana muun muassa rikkonut ME-nopeuden keulimalla 225,54 kilometrin tuntivauhtia järven jäällä. Murtuneet kylkiluut eivät ole lopettaneet harrastusta, jossa pärjää vain todellinen tiimipelaaja.

Parin metrin päässä istuu kajaanilainen Jarno Karanto, mies, joka rikkoo stereotypiat.
Kilpanyrkkeilyä aiemmin harrastanut, laskuvarjohypyistä nauttiva ja kesätöikseen surmanajoa ajava mies kertoo säätäneensä ovikellon tehdasasetuksia hiljaisemmaksi, ettei ”pikkumies”, Karannon ja hänen kumppaninsa Minna Kemppaisen 2-vuotias poika Joonatan, heräisi päiväuniltaan.

36-vuotiaan Karannon olemus on rauhallinen, lempeä ja ystävällinen. Se luo kontrastin Karannon kesätyöksi muuttuneeseen harrastukseen, surmanajoon, jonka viehätyksen mies kertoo olevan ”ehkä jonkin sortin adrenaliinipiikki, joka seuraa onnistumisista ja läheltä piti -tilanteista”, ja jota varten Karanto on muun muassa opetellut tulenpuhallusta.