Oulun yliopisto: Opis­ke­li­jat ovat jou­tu­neet asiat­to­man pai­nos­tuk­sen koh­teek­si kam­pus­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret: Fawad Nazari on ko­ke­mu­sa­sian­tun­ti­ja, joka auttaa haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kai­vu­työ vau­rioit­ti kaa­pe­lin - lähes 9000 ta­lout­ta oli ilman sähköä

Sähköt olivat poikki laajalla alueella Oulussa keskiviikkoaamuna. Ilman sähköä oltiin muun muassa Kaukovainiolla, Oulunsuussa ja Pikkukankaalla.

Sähköt katkesivat laajalla alueella Oulussa keskiviikkoaamuna. Sähkökatkoksen aiheutti ulkopuolisen tekemä kaivutyö Oulunsuun sähköaseman läheisyydessä.

Ilman sähköä oli lähes 9000 asiakasta Kaukovainiolla, Oulunsuussa ja Pikkukankaalla. Sähkökatkos alkoi noin kello 8:20 ja sähköt saatiin palautettua hieman ennen kello 10:tä.

Kaivutyö vaurioitti kaapelia, minkä jälkeen sähköaseman suurjännitelähdön katkaisija rikkoutui ja suojaukset kytkivät päämuuntajan pois päältä.

Sähköt saatiin palautettua, kun pelastuslaitos varmisti turvallisen pääsyn sähköasemalle.

Ongemia ajanvarauksessa

Sähkökatkos vaikeutti esimerkiksi Kontinkankaan terveysaseman toimintaa, sillä sähkökatkos vaikutti tietoliikenneyhteyksiin. Myös ajanvarauksessa oli ongelmia. Potilaiden hoito ei vaarantunut.

Oulun Energian mukaan sähkökatkos ei kuitenkaan pimentänyt Oulun yliopistollista sairaalaa, sillä sähkö Oysiin tulee toista kautta.

Sähkökatkos pimensi useita liikennevaloja. Liikennevalot olivat pois päältä muun muassa Kainuuntien ja Poikkimaantien risteyksessä.