Tilaajille

Kai­vu­töi­den valvoja päi­vys­tää tii­viis­ti Oulun lai­van­hy­lyn löy­tö­pai­kal­la – "Ar­keo­lo­gien vanha maine, että työt kes­key­te­tään ja hel­vet­ti on irti, ei pidä enää lain­kaan paik­kan­sa"

Radisson Blu -hotellin takaa löytynyt laivanhylky on kaivettu ylös ja viety salaiseen paikkaan tutkittavaksi.

Hahtiperältä eli entisen Vaakuna-hotellin takaa tehtyä laivalöytöä tutkiva Matleena Riutankoski myös valvoo työmaata, silloin kun siellä kaivetaan. Hän sanoo, että työmaa on erittäin mielenkiintoinen. Matleena Riutankosken mukaan Radisson Sasin remonttityömaa on erittäin mielenkiintoinen. Hotelli Radisson Blun takaa löytyneen laivanhylyn osat kaivettiin maasta ja vietiin viikko sitten salaiseen paikkaan tutkittaviksi. Palasia voi päätyä aikanaan esille remontoituun hotelliin. Kuvassa laivan profiilia piirtää tutkimusavustaja Katariina Vuori.
Hahtiperältä eli entisen Vaakuna-hotellin takaa tehtyä laivalöytöä tutkiva Matleena Riutankoski myös valvoo työmaata, silloin kun siellä kaivetaan. Hän sanoo, että työmaa on erittäin mielenkiintoinen.
Hahtiperältä eli entisen Vaakuna-hotellin takaa tehtyä laivalöytöä tutkiva Matleena Riutankoski myös valvoo työmaata, silloin kun siellä kaivetaan. Hän sanoo, että työmaa on erittäin mielenkiintoinen.
Kuva: Tiina Wallin

Radisson Blu -hotellin takaa löytynyt laivanhylky on kaivettu ylös ja viety salaiseen paikkaan tutkittavaksi. Nyt Museoviraston tutkijat valvovat kaivutyömaalla, löytyykö maasta lisää mielenkiintoisia kulttuurikerrostumia.

Kaivinkoneet kaivavat, nosturit hurisevat hotellin seinillä ja työmiehet sinkoilevat sinne tänne pienellä alueella Radisson Blu -hotellin takana Oulun torinrannassa. Museoviraston tutkija Matleena Riutankoski tähystää kaivureiden seassa montun laidalla kaivantoa ja hyppää välillä alas pohjalle kuopimaan maata kauhan viereen niin, että vierestä katsojaa vähän hirvittää.

Riutankoski liikkuu kuitenkin kuin kala vedessä. Hänen työpäivänsä kuluivat loppuviikosta hotellin remonttityömaan valvojana.