Kaisa Mä­kä­räi­nen sivakoi seit­se­män­nek­si ta­kaa-ajos­sa – vaikka kisa olikin sel­viy­ty­mis­tais­te­lua

Suomen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen nousi ensimmäistä kertaa tällä maailmancup-kaudella kymmenen parhaan joukkoon.

Kaisa Mäkäräinen oli seitsemäs. Arkistokuva.
Kaisa Mäkäräinen oli seitsemäs. Arkistokuva.
Kuva: FREDRIK SANDBERG

Suomen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen nousi ensimmäistä kertaa tällä maailmancup-kaudella kymmenen parhaan joukkoon, kun sunnuntainen takaa-ajokisa Itävallan Hochfilzenissä toi seitsemännen sijan. Mäkäräinen on kauden kahden ensimmäisen cup-tapahtuman ja neljän kisan jälkeen cupissa 12:ntena, 96 pisteen päässä kärkinaisesta eli Italian Dorothea Wiereristä.

Mäkäräinen kohensi perjantaisesta pikakisasta sijoitustaan kuudella ammuttuaan neljältä ampumapaikalta kaikkiaan kaksi sakkoa. Eroa kahdeksantena ladulle startanneeseen ja puhtaalla ammunnalla voittoon asti kiitäneeseen Norjan Tiril Eckhoffiin jäi lopulta minuutti ja 14 sekuntia.

Maaliin Hochfilzenissä tuli kuitenkin urheilija ristiriitaisin tuntein. Jo ennen kauden alkua harjoituspäivien rajua vaihtelua hyvistä huonoihin manailleella Mäkäräisellä oli sunnuntaina taas vastoinkäymistä.

– Hiihto oli ihan hirveää, vaikka sijoitus hyvä olikin, päivän hiihtoajoissa seitsemänneksi jäänyt Mäkäräinen summasi puhelimitse Itävallasta.

– Palautumisen tai kropan kanssa on ongelmia, joihin ei oikein ole päästy kiinni. Meni ihan tukkoon yön aikana, ja tämä kisa oli selviytymistaistelua. Hiihdosta jäi huono maku, enkä osaa sanoa miksi, jo päälle viikon sitkeästi pysyneen flunssan kanssa sinnitellyt, mutta sillä selittelyä välttelevä Mäkäräinen aprikoi.

Joulutauko lähestyy

Seuraavaksi edessä on ennen joulun ja vuodenvaihteen tuomaa taukoa vielä visiitti Ranskan Alpeille, kun Annecyssa kisataan kolmen henkilökohtaisen kisan viikonloppu. Mäkäräinen ei ole miettinytkään tauolle jäämistä ennen Annecya, hankaluuksista huolimatta.

– Jos (ongelmat) jatkuvat joulutauon jälkeen, niin sitten pitää miettiä (missä mennään). Annecyssa on aina huikea tunnelma, ja se on aina kiva. Kelit ovat siellä olleet nyt erikoisia, katsotaan nyt sitten kilpaillaanko kaatosateessa.

– Tällaiset Hochfilzenin aurinkopäivät on kyllä talviurheilua ihan oikeimmillaan, tirolilaisesta pikkupakkasesta ranskalaiseen kymmenen plusasteen sateeseen vaihtava Mäkäräinen sanoi jo nauraen.