Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­käai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kai­nuus­ta laa­jen­tu­maan läh­te­nyt ta­va­ra­ta­lo­ket­ju Puuilo aikoo lis­tau­tua Hel­sin­gin pörs­siin

Suunnitellun listautumisannin odotetaan koostuvan noin 30 miljoonan euron osakeannista sekä osakemyynnistä, jossa eräät Puuilon osakkeenomistajat myyvät osakkeitaan.

Kainuusta lähtöisin oleva Puuilo -tavarataloketju aikoo listautua Helsingin pörssiin.
Kainuusta lähtöisin oleva Puuilo -tavarataloketju aikoo listautua Helsingin pörssiin.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kainuusta lähtöisin oleva Puuilo -tavarataloketju aikoo listautua Helsingin pörssin päälistalle.

Suunnitellun listautumisannin odotetaan koostuvan noin 30 miljoonan euron osakeannista sekä osakemyynnistä, jossa eräät Puuilon osakkeenomistajat myyvät osakkeitaan. Osakeannista saatavia varoja on tarkoitus käyttää yhtiön pääomarakenteen vahvistamiseen, muun muassa lyhentämällä Puuilon olemassa olevia pankkilainoja.

Yhtiön nykyinen pääomistaja, ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö Adelis Equity aikoo jäädä merkittäväksi osakkeenomistajaksi myös listautumisannin jälkeen.

Puuilo, eräät yhtiön osakkeenomistajat, yhtiön hallitus ja johto sekä suunniteltuun henkilöstöantiin osallistuvat Puuilon työntekijät sitoutuvat tavanomaisiin luovutusrajoitusjärjestelyihin. Suunnitellun listautumisannin odotetaan sisältävän henkilöstöannin työntekijöille.

Puuilo on perustettu vuonna 1982 Kainuussa.

Yhtiö on keskittynyt erityisesti tee-se-itse-, kodintarvike- ja lemmikkituotteisiin. Puuilolla oli huhtikuun lopussa 32 myymälää eri puolilla Suomea ja nopeasti kasvava verkkokauppa.

Puuilo on aloittanut toimintansa puusepänverstaana. Aluksi kauppaa tehtiin kuudella vanhalla linja-autolla, jotka kiersivät ympäri Suomea kylien ja kaupunkien toreilla. Myynnissä oli pienrautatavaraa. 2000-luvun alussa linja-autoista luovuttiin ja myymäläverkostoa alettiin rakentaa.

Puuilon liikevaihto oli tammikuussa 2021 päättyneellä tilikaudella 238,7 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin liikevaihto oli 170,5 miljoonaa euroa. Liikevoitto kasvoi edellisvuoden 22,9 miljoonasta eurosta 41,5 miljoonaan euroon. Liikevoittoprosentilla mitattu kannattavuus puolestaan koheni 17,4 prosenttiin.

Myymäläketju on viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvattanut myyntiään joka vuosi, keskimäärin noin 23 prosenttia vuodessa.