Kai­nuus­sa yh­teen­sä kuusi to­det­tua ko­ro­na­tar­tun­taa – Ris­ti­jär­ven ter­veys­ase­man vas­taan­ot­to sul­je­taan

Sote ei itse kerro tartuntojen tai sairaalassa hoidettavina olevien määriä yksityisyydensuojaan vedoten, mutta THL:n koronakartan mukaan alueella on kuusi tartuntaa.

Kainuussa on laboratoriotesteissä todettuja koronatartuntoja, sote kertoo.

Sote ei itse kerro tartuntojen tai sairaalassa hoidettavina olevien määriä yksityisyydensuojaan vedoten, mutta THL:n koronakartan mukaan alueella on yhteensä kuusi tartuntaa

Koko Suomessa on todettu yhteensä 1518 todettua koronavirustartuntaa. Yhteensä covid19-tautiin on keskiviikkoisen tiedon perusteella kuollut maassa 17 ihmistä.

Ilmoitusta ei tarvitse tehdä

Ravintoloitsija tai muu elintarvikeyrittäjän voi kuljettaaa elintarvikkeita asiakkaalle ilman, että kuljetuksesta tarvitsee tehdä erillistä elintarvikehuoneistoilmoitusta.

Alkutuotannon tuotteiden kuljetus tilalta myyntiin tai jatkojalostukseen alkutuottajan toimesta kuuluu alkutuotannon toimintaan.

Toiminnan helpottamiseksi nyt myös muut kuin elintarvikealan yrittäjät tai alkutuottajat voivat poikkeuksellisesti kuljettaa elintarvikkeita ilman elintarvikehuoneisto- tai alkutuotantoilmoituksen tekemistä.

Ilmoitusta ei tarvitse tehdä poikkeustilanteen aikana, joka on voimassa 13. huhtikuuta saakka. Lisätietoja asiasta löytyy Kainuun soten verkkosivuilta.

Ristijärven terveysaseman vastaanotto suljetaan

Ristijärven terveysaseman vastaanottotoiminta suljetaan resurssivajeen vuoksi 3. huhtikuuta alkaen toistaiseksi.

Ristijärvellä asuvat potilaat hoidetaan Paltamon terveysasemalla. Vastaanotto tapahtuu ajanvarauksella.

Terveysasemalle saa yhteyden soittamalla joko Paltamon tai Ristijärven takaisinsoittopalveluun. 

Hengitystieoireiset potilaat tulevat ajanvarauksen perusteella Paltamon terveysasemalle yläkerran pääovesta. Muiden potilaiden kulku tapahtuu alakerran (laboratorion ja hammashuollon) ovesta.

Ristijärven palvelukeskuksen muut toiminnot (esimerkiksi laboratoriopalvelut ja hammashoito) jatkuvat aiempaan tapaan.

Päivystysnumeroon soitto vain, jos tarvitsee arviota sairaanhoidon tarpeesta

Kainuun soten päivystysnumeroon 116 117 tulee soittaa vain tilanteessa, jossa on saanut hengitystieinfektion, joka merkittävästi heikentää vointia ja tarvitsee arviota sairaanhoidon tarpeesta. 

Hätätilanteessa tulee soittaa 112.

Kainuun sote pyytää, että mahdolliset yleisluontoiset tiedustelut koronavirukseen liittyen osoitetaan sosiaali- ja terveysministeriön neuvontapuhelimeen 0295 535 535.

Koronavirukseen liittyviä kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostitse korona@kainuu.fi -osoitteeseen.