Mainos

Kai­la­te­cin nopea toi­min­ta auttoi suurta teh­das­ta sääs­tä­mään pitkän pennin – ”Kun kaikki toimii, kukaan ei tiedä meistä mitään”

Kailatec on oululainen kunnossapidon tavaratalo, jonka tärkeimpiä toimintaperiaatteita ovat nopea, joustava palvelu ja asiansa osaava henkilökunta.

Kailatec on oululainen perheyritys, jossa kuuluu Kailasuon perheen hersyvä nauru ja hurtti huumori. Yrityksessä häärää ostajana perheen nuorin tytär Marjo Lipponen, varatoimitusjohtajana perheen vanhin tytär Terhi Kailasuo, toisena omistajana äiti Raita-Liisa Kailasuo ja toimitusjohtajana isä Tero Kailasuo.
Kailatec on oululainen perheyritys, jossa kuuluu Kailasuon perheen hersyvä nauru ja hurtti huumori. Yrityksessä häärää ostajana perheen nuorin tytär Marjo Lipponen, varatoimitusjohtajana perheen vanhin tytär Terhi Kailasuo, toisena omistajana äiti Raita-Liisa Kailasuo ja toimitusjohtajana isä Tero Kailasuo.

Kun Etelä-Suomen ison teollisuusyrityksen tehtaassa oli tulossa nopealla aikataululla pari päivää kestävä seisokki, oli Kailatecilla edessä vaikea projekti. Homma vaikutti mahdottomalta, sillä suuri määrä letkuja piti hitsata yhden päivän aikana käsityönä hitsaamossa.

Kuten Kailatecilla on tapana, tästäkin kiperästä tilanteesta selvittiin kekseliäisyydellä: varaosia ajelutettiin pitkin Suomea takseilla hitsaamoon. Seuraavana päivänä huolto oli valmis ja letkut asennettuna paikalleen.

Kailatecin nopea toiminta säästi yritykseltä pitkän pennin.

”Kyllähän siinä oli actionia, mutta huoltotyöt saatiin tehtyä ja asiakas oli hyvin tyytyväinen. Jos seisokki ei olisi onnistunut, se olisi voinut maksaa yritykselle jopa 100 000 euroa per ylimääräinen päivä”, Kailatecin varatoimitusjohtaja Terhi Kailasuo kertoo.

Kailatec Oy on vuonna 1985 perustettu oululainen kunnossapidon tavaratalo, jonka kivijalkamyymälä sijaitsee Oulun Ruskossa. Kailatec toimii teollisuuden kunnossapidon vähittäis-, tukku- ja maahantuontiliikkeenä, toiminta-alueenaan koko Suomi.

Käytännössä Kailatec on päivittäin taustajoukoissa pitämässä huolta, että tehtaat pyörivät, kaupungin infra toimii, junat ja lentokoneet liikkuvat ja kaivinkoneet pysyvät kunnossa.

”Me tehdään sellaista hommaa, että kun kaikki toimii, niin kukaan ei tiedä meistä mitään”, Kailatecin toimitusjohtaja Tero Kailasuo kiteyttää.

Kailatec Oy sijaitsee Ruskon teollisuusalueella, Kuusamontien välittömässä läheisyydessä.
Kailatec Oy sijaitsee Ruskon teollisuusalueella, Kuusamontien välittömässä läheisyydessä.

Kailatecilla on laaja valikoima ja nopea palvelu

Kailatec on perheyritys, jossa työskentelee toimitusjohtaja Tero Kailasuon lisäksi hänen vanhin tyttärensä Terhi Kailasuo sekä perheen nuorin tytär Marjo Lipponen ostajana. Marjon aviomies, Ville Lipponen puolestaan työskentelee tuoteryhmäpäällikkönä asiakaspalvelussa. Perheen äiti Raita-Liisa Kailasuo on yrityksen toinen omistaja, ja vastaa myös yrityksen rahaliikenteestä. Perheen lisäksi Kailatec työllistää 10 työntekijää.

Paikallisena oululaisena yrityksenä Kailatecin yksi suurimmista vahvuuksista kansainvälisiin ketjuyrityksiin verrattuna on nopeus ja ketteryys. Yrityksellä on yksi Suomen laajimmista tuotevalikoimista.

”Yleensä, kun asiakkaalla särkyy jotain, niin varaosa tarvitaan nopeasti – mieluiten heti. Meillä on varastossa iso valikoima, yli 100 000 nimikettä ja pyrimme siihen, että kaikki tarvittavat osat löytyvät varastosta heti. Jos asiakas tarvitsee jonkin erikoisemman jutun, se toimitetaan nopeasti. Valmistamme myös vuodessa noin 15 000 erilaista letkuasennelmaa”, Tero Kailasuo kertoo.

Kailatecilla on jokaiseen tuoteryhmään oma erikoistunut asiantuntijansa. Tuoteryhmäpäälliköt tekevät toistensa kanssa yhteistyötä ja asiakas asioi yhden ihmisen kanssa alusta loppuun. Asiakas saa palvelun avaimet käteen -periaatteella.

Kailatec saa jatkuvasti kiitosta toimivasta ja asiantuntevasta asiakaspalvelusta.
Kailatec saa jatkuvasti kiitosta toimivasta ja asiantuntevasta asiakaspalvelusta.

Kailatec on saanut asiakkailtaan kiitosta nimenomaan loistavasta asiakaspalvelusta. Kailatecilla on oman väen lisäksi myös yhteistyökumppaneina eri alihankintayrityksiä, jotka varmistavat, että asiakas saa kaiken, mitä tarvitsee.

”Se, mitä meillä ei ole, se hommataan. Parhaimmillaan olemme myyneet kalsareita ja jääkaappejakin. Haluamme, että asiakas voi heittää huolensa meille ja me porukalla ratkaisemme ne hänen puolestaan”, Terhi Kailasuo kertoo.

Huoletonta asioimista niin myymälässä kuin verkossa

Kivijalkamyymälä on auki arkipäivisin, mutta sen lisäksi Kailatecilla on päivystys vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Kailatecilla on myös verkkokauppa. Kailatec avasi Suomen ensimmäisenä teollisuuden kunnossapidon verkkokaupan jo vuonna 2009.

Verkkokauppatoimintaan aiotaan panostaa tulevaisuudessa yhä enemmän, ja yritys tekeekin tällä hetkellä yhteistyötä BusinessOulun kanssa asian tiimoilta.

”Asiakkaat tekevät ostopäätöksen yhä useammin netissä. Verkkokauppaostaminen on ehdottomasti tulevaisuutta ja siinä on valtava potentiaali. Tällä hetkellä moni katsoo netistä tuotteen ja tulee sitten paikan päälle ostoksille”, Tero Kailasuo kertoo.

Tutustu Kailateciin osoitteessa www.kailatec.fi.

Kailatecin verkkokauppa kauppa.kailatec.fi.

Fakta

KAILATEC OY

Liitintie 11

90620 Oulu

Avoinna

Ma-Pe 7.45–17.00

Päivystys 24h

044 557 2701

Sähköposti: kailatec@kailatec.fi

Fax: 08 530 6046