Kaik­ko­sel­le ja Vih­riä­läl­le eh­dol­lis­ta Nuo­ri­so­sää­tiön jutusta

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) ja Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen entinen puheenjohtaja Jukka Vihriälä saivat molemmat ehdollista vankeutta Nuorisosäätiön oikeusjutusta.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) on tuomittu viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen Nuorisosäätiön vaalirahoitusjutussa. Tuomio tuli luottamusaseman väärinkäytöstä.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan säätiö jakoi sääntöjensä vastaisesti vaalitukea vuosina 1998–2009. Kaikkonen oli mukana päättämästä tuesta säätiön hallituksessa.

Vaalitukipäätöksistä tuomittiin myös säätiön pitkäaikainen asiamies Jorma Heikkinen, hallituksen jäsen Aki Haaro ja vain hetken aikaa asiamiehenä toiminut Seppo Pyykkönen.

Haaro ja Pyykkönen saivat sakkoja. Heikkinen puolestaan tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeuteen, koska hänen katsottiin myös lahjoneen silloista Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) hallituksen puheenjohtajaa Jukka Vihriälää (kesk.). Säätiö osti Vihriälältä vaalitaidetta samaan aikaan kun se sai RAY:ltä avustuksia useita miljoonia euroja.

Ex-kansanedustaja Vihriälä tuomittiin törkeästä lahjusten ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hänen tuomionsa on puolitoista vuotta ehdollista vankeutta.