Kahden naisen epäil­lään va­ras­ta­neen pank­ki­kort­te­ja pal­ve­lu­ta­lon asuk­kail­ta Ou­lus­sa – varkaat saivat saa­liik­seen useita tu­han­sia euroja

Oulun poliisi kertoo, että kuluneen viikon aikana on viety palvelutalossa asuvilta ihmisiltä käteistä rahaa ja pankkikortteja.

-

Oulun poliisi kertoo, että kuluneen viikon aikana on viety palvelutalossa asuvilta ihmisiltä käteistä rahaa ja pankkikortteja. Kahdesta teosta epäillään ainakin kahta naista, jotka ovat kaupitelleet 1920-luvulla syntyneille asukkaille sukkia ja muita tuotteita päästäkseen heidän huoneistoihinsa.

Poliisin mukaan naiset ovat tulleet huoneistojen ovelle kaupittelemaan tavaroita. Päästyään tämän varjolla sisään, he ovat varastaneet koruja ja lompakoita, joissa on ollut käteistä rahaa ja pankkikortteja. Tekijät onnistuivat käyttämään pankkikortteja ja petoksella saadun rikoshyödyn epäillään olevan jopa useita tuhansia euroja.

Poliisin mukaan tekotapa on ollut molemmissa tapauksissa lähes sama.

Poliisi muistuttaa, että pankki- ja luottokortteihin tulisi aina asettaa nosto- ja maksurajat. Pankkikorttien tunnuslukuja ei saa koskaan säilyttää yhdessä pankkikorttien kanssa, eikä niitä saa kertoa sivullisille. Erityisesti iäkkäiden ihmisten ei tulisi päästää ketään täysin sivullisia ihmisiä asuntoonsa, ellei läsnä ole lähiomaisia tai muita luotettavia ihmisiä, tai asia ole etukäteen sovittu ja rehellinen.

Poliisi tutkii tekoja törkeinä petoksina ja näpistyksinä.

Kommentointi uutiseen on päättynyt.