Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Ka­don­nut mar­jas­ta­ja löytyi laa­jo­jen et­sin­tö­jen jälkeen vä­sy­nee­nä ja ja­noi­se­na Si­mos­sa, hil­las­ta­jaa ei oltu nähty sitten vii­kon­lo­pun

Kadonnut löytyi helikopterihavainnon avulla. Arkistokuva.
Kadonnut löytyi helikopterihavainnon avulla. Arkistokuva.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Poliisi löyi helikopterihavaintojen avulla kadonneen hillastajan Simossa.

Poliisi sai keskiviikkoiltana ilmoituksen kadonneesta hillastajasta. Hillastajan auto löytyi yöllä tyhjänä Runkauksen luonnonpuiston laitamilta Simosta.

Poliisi käynnisti etsinnät. Viimeisin havainto hillastajasta oli viikonlopulta.

Poliisi pyrki ensin paikantamaan henkilön matkapuhelinta maastoon, mutta puhelin löytyi ajoneuvon sisältä, eikä se ollut hillastajan mukana kuten poliisi on ohjeistanut.

Keskiviikon ja torstain aikana etsintää suorittivat poliisin yksiköt koirien kanssa Lapin ja Oulun poliisilaitoksilta ja Rajavartioston koirayksikkö. Myös torstaina paikalle hälytetty Vapaaehtoisen pelastuspalvelun osallistui etsintään käyttäen apunaan koiria ja mönkijöitä.

Poliisin suoritti myös alueella etsintälentoja miehittämättömillä ilma-aluksilla. Torstaina paikalle hälytettiin myös Rajavartiolaitoksen helikopteri.

Torstaina alkuillasta helikopterin miehistö teki havainnon kadonneesta henkilöstä maastosta. Henkilö saatiin kuljetettua maastosta ensihoidon huomaan väsyneenä ja janoisena. Maasto oli erittäin märkää ja vaikeakulkuista.

Poliisi haluaa edelleen muistuttaa matkapuhelimen mukana pitämisen tärkeydestä sekä kirkkaan maastosta erottuvan vaatetuksen käyttämisestä marjastuksen yhteydessä.