Pääkirjoitus: Ei laak­soa, ei kuk­ku­laa – vaa­ka­suo­ra ta­lou­den kas­vu­käy­rä lisää sääs­tö­pai­nei­ta

Luitko jo tämän: Ase­ma­kaa­vois­ta va­li­tuk­set menevät Oulussa läpi ää­rim­mäi­sen harvoin

Kalevan vaalivartti: Se­bas­tian Tynk­ky­sen so­me­tai­dot ja tapaus Mikko Kärnä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kaa­ro­lan tila Yli-Iis­sä sai nel­jän­nen na­ve­tan, suo­ma­lais­ta nau­dan­li­haa viedään jo bri­teil­le

Janne ja Inga Manninen ovat isännöineet Kaarolan tilaa vuodesta 1999 alkaen. Nyt he ovat saavuttaneet tavoitteensa.

Video: JUKKA-PEKKA MOILANEN

Janne ja Inga Manninen ovat isännöineet Kaarolan tilaa vuodesta 1999 alkaen. Nyt he ovat saavuttaneet tavoitteensa. Yli-Iissä on valmistunut jo neljäs navetta, jonka myötä tilalle mahtuu kasvamaan jatkossa puolentuhatta sonnivasikkaa ja hiehoa. Avointen ovien päivää vietettiin perjantaina.

Runsaan 400 000 euron avustamaton investointi on mittava, mutta Atrian varatoimitusjohtaja Jari Leija ennakoi suotuisia näkymiä. Suomalaista naudanlihaa viedään jo esimerkiksi briteille.

Tilalla tuotetaan vuosittain yli 200 000 kiloa lihaa. Se vastaa noin 11000 ihmisen vuositarvetta.

Uudisrakennus tarjoaa eläimille tilaa liikkua. Makuupaikkakin pysyy mukavampana, sillä lattia on tasainen ja viettää sopivasti johdattaen pehmikkeiden päälle osuvat sattumukset kohti lantakäytävää.

Katso kuvia Kaarolan tilan avoimista ovista.