Tilaajille

Kaa­pis­ta löytyi mar­mo­ri­mu­na, ke­vään­vih­reä tyyny ja ad­vent­ti­lyh­ty – Toi­mit­ta­ja kokeili si­sus­taa kotiin pää­siäis­tun­nel­maa kodin, luonnon ja lä­hi­mar­ke­tin an­ti­mis­ta

Toimittaja Laura Krohn kokeili, onnistuuko kodin koristelu pääsiäiseksi pelkästään kaapista, luonnosta ja lähimarketista löytyvillä asioilla.

Jos sää sallii, pääsiäisenä olisi mukavaa juoda ensimmäiset kahvit ulkona. Katsele kaappejasi ja varastojasi luovasti. Joulukoristeiden joukossa oli puinen tuikuille tarkoitettu adventtikynttelikkö, johon kananmunat istuvat täydellisesti. Jos keltainen väri tökkii sisällä, tee ulos pirteänvärinen asetelma pääsiäisen iloksi. Rappusilla kumisaappaat odottavat pihatöihin pääsyä. Osta lähikaupasta muutama pussillinen suklaisia pääsiäisrakeita ja laita ne esille hillopurkkeihin ja laseihin. Kata värikkäästi! Pöytäliinassa saa olla kuvioita. Tanssi- ja Taika-kuviolliset astiat sopivat hyvin pääsiäiseen. Maljakossa kotipihan pensaan oksia sekä mustikanvarpuja. Ennen kuin viet talven lyhdyt varastoon, ota ne vielä hetkeksi käyttöön narsisseille. Irrota tulppaanikimpusta kukat pikku maljakoihin mustikanvarpujen kera. Yksinkertainen on kaunista. Iso kimppu pajunoksia on näyttävä koriste olohuoneessa. Vaihda tyynynpäällisiin keväiset värit. Kaikki alkoi arkusta, jossa säilytetään pääsiäiskoristeita. Lopulta tarvitsin näistä vain pikku pääsiäismunia ja yhtä kanakoristetta.
Jos sää sallii, pääsiäisenä olisi mukavaa juoda ensimmäiset kahvit ulkona.
Jos sää sallii, pääsiäisenä olisi mukavaa juoda ensimmäiset kahvit ulkona.

Toimittaja Laura Krohn kokeili, onnistuuko kodin koristelu pääsiäiseksi pelkästään kaapista, luonnosta ja lähimarketista löytyvillä asioilla. Vanha adventtikynttelikkö sai uutta käyttöä pääsiäispöydässä, eikä ulkolyhtyjäkään kannattanut vielä viedä varastoon.

Monesti pääsiäisen pitkät pyhät vievät kaupunkilomalle, mummolaan tai Lappiin hiihtämään, mutta tänä vuonna suuri osa suomalaisista viettää pääsiäistä kotona.

Nyt ei lähdetä hakemaan inspiraatiota sisustuskaupoista eikä tungeksita putiikkeja kiertelemässä. Verkkokaupoista voi toki tarvittaessa tilata pääsiäistilpehööriä.