Jussi Jokinen isossa roo­lis­sa Kärp­pien maa­li­juh­lis­sa – "En­sim­mäi­sen erän jälkeen mietin, että nyt tar­vi­taan kär­si­väl­li­syyt­tä"

Kärpät maksoi Vaasan Sportille edellisen kohtaamisen tappiosta potut pottuina ja murskasi pudotuspelipaikastaan kynsin hampain taistelevat vaasalaiset lauantaina Raksilassa.

Jussi Jokinen (oik.) teki paluun Oulun Kärppiin lauantaina. Kärpat Sport
Jussi Jokinen (oik.) teki paluun Oulun Kärppiin lauantaina.
Jussi Jokinen (oik.) teki paluun Oulun Kärppiin lauantaina.
Kuva: Jukka Leinonen

Kärpät maksoi Vaasan Sportille edellisen kohtaamisen tappiosta potut pottuina ja murskasi pudotuspelipaikastaan kynsin hampain taistelevat vaasalaiset loppuunmyydyssä Raksilan jäähallissa lukemin 7-1.

Pitkästä aikaa jälleen kärppäpaitaan pukeutunut Jussi Jokinen pelasi mainion debyyttiottelun merkkauttamalla syöttöpisteen kolmeen maaliin.

– Oli hyvä peli meiltä. Tiesimme, että Sport pelasi eilen ja halusimme iskeä siihen. Saimme tärkeän ensimmäisen maalin ja sen jälkeen pelasimme ehjän pelin, Jokinen näki.

Oman suorituksensa Jokinen näki nousujohteisena.

– Ensimmäisen erän jälkeen mietin, että nyt tarvitaan kärsivällisyyttä. Hapot iskivät nopeasti ja tuli avauserässä pari tyhmää kiekollista ratkaisuakin. Toisessa erässä sain rauhoitettua omaa pelaamista ja sain vahvuuteni paremmin käyttöön. Myös ketjun kanssa paransimme, Nicklas Lasun ja Ville Leskisen kanssa pelannut Jokinen summasi.

Katso kooste ottelusta:

Oulun Kärpät voitti Vaasan Sportin maalein 7-1 lauantaina Raksilassa pelatussa liigaottelussa.
Video: Telia

Päävalmentaja Mikko Manner myhäili tyytyväisenä Jokisen esityksen nähtyään.

– Eikös se ihan hyvältä näyttänyt, Manner kyseli.

– Varmaan tehoja tuli enemmän, kuin Jussi osasi unelmoidakaan. Siellä oli jo muun muassa pieniä yhteispelisiirtoja ketjun kanssa. Kaiken kaikkiaan sellainen debyytti kuin odotimmekin. Ylivoimaa emme tosin vielä päässeet sillä ketjussa kunnolla testaamaan, mutta jännitän sitä sitten television välityksellä Venäjältä, maajoukkueen mukaan ensi viikolla liittyvä Manner sanoi.

Ohtamaa osui kahdesti

Kärppien illan tehomiehiä olivat kolme syöttöpistettä kirjauttaneet Jokinen sekä Lasu ja kaksi maalia viimeistellyt kapteeni Atte Ohtamaa. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, sillä peräti 12 pelaajaa merkkautti tehopisteitä.

Kärpät onnistui tuplaamaan illan aikana myös kauden tehtyjen alivoimamaalien saldon. Ensin alivoimaosuman värkkäsivät jo kolmannen kerran tällä kaudella Jasper Lindsten ja Nicklas Lasu. Päätöserässä osui vielä pitkästä aikaa maalinteossa onnistunut Jari Sailio.

Päävalmentaja Manner koki kovia päätöserässä vaihtoaitiossa. Atte Ohtamaan purkukiekko karkasi oululaisten vaihtopenkille ja osui suoraan Manneria päähän.

Kapteeniaan Manner ei syyttänyt, mutta apuvalmentaja Toni Sihvonen sai pienellä virneellä höystettyä sapiskaa.

– Soosin (Sihvonen) tehtävä on suojata minua. Ei suojannut, joten soosille sakkoa, sormensa viime hetkellä kiekon ja pään väliin saanut Manner naurahti.

Kärpät lähtee ensi viikkoon vajaamiehisenä, sillä Manner, Veini Vehviläinen ja Ville Leskinen lähtevät Suomen maajoukkueen matkaan maanantaina.

Kolmosketjuun siirtynyt Radek Koblizek puolestaan pelaa Tshekin paidassa. Pelit ovat Koblizekin ensimmäiset maajoukkuepaidassa.

Kärpät pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun Jyri Junnilalla vahvistunut KalPa saapuu Ouluun.

Lue seurantajutusta, miten ottelu eteni.