Junt­ti­lan te­hoil­ta takasi Kär­pil­le yh­dek­sän­nen pe­rät­täi­sen voiton – Ry­ba­ril­le kauden kolmas nol­la­pe­li

Kärpät kasvatti sarjajohtonsa neljään pisteeseen, kun oululaiset ottivat perjantaina Raumalla 0–2-vierasvoiton.

Kärpät kasvatti voittoputkensa Liigassa yhdeksän ottelun mittaiseksi ja sarjajohtonsa neljään pisteeseen, kun oululaiset ottivat perjantaina Raumalla 0–2-vierasvoiton Lukon kustannuksella. Kärpät on saalistanut pisteitä 16 perättäisessä ottelussa ja jäänyt tällä kaudella 21 ottelussa ainoastaan kerran pisteittä.

Kärpät meni avauserässä johtoon 17. minuutilla Mikko Niemelän siniviivalaukauksella. Puolustajan lyöntilaukaus sujahti Lukko-maalin takanurkkaan Julius Junttilan ja Julius Hermosen esityöstä.

Kärpät tekee avausmaalin 0-1 Raumalla Lukkoa vastaan.
Video: Telia

Oululaisvieraat tuplasivat etumatkansa toisen erän viimeisellä minuutilla. Junttila katkaisi Lukko-pelaajan poikittaissyötön omalla puolustusalueella ja polkaisi itse keskeltä läpiajoon. Kiekko karkasi laitahyökkääjän lavasta juuri ennen harhautusta, mutta peliväline lipui siitä huolimatta Lukon maalivahdin Lassi Lehtisen alta kotijoukkueen maaliin.

Julius Junttila vei Kärpät toisessa erässä 0-2-johtoon.
Video: Telia

Päätöserässä ei lisämaaleja nähty. Kärppämaalivahti Patrik Rybar kuittasi kauden kolmannen nollapelinsä 30 torjunnalla.

Lukko jäädytti ennen ottelun alkua pitkäaikaisen maalivahtinsa Petri Vehasen pelinumeron 35. Tunteikkaassa seremoniassa myös Kärpät muisti Vehasta. Oululaisista tervehdyksen ja lahjan kävivät Vehaselle antamassa myös vuoden 2011 maailmanmestarijoukkueessa kiekkoilleet Lasse Kukkonen, Mika Pyörälä ja Janne Pesonen.

Juttua päivitetty 22.11.2019 kello 22.08: Kärppien voittoputki yhdeksän ottelun mittainen, ei kahdeksan kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.