Jul­ki­set ja yk­si­tyi­set työ­voi­ma­pal­ve­lut yh­dis­te­tään te-pal­ve­lui­den di­gi­re­mon­tis­sa

Lähivuosina Suomen te-palveluilla on edessään mittava digiloikka. Työllisyyttä ja kilpailukykyä kohentaviin kärkihankkeisin kuuluvan 20 miljoonan euron te-palvelujen digitalisointiprojektin pitäisi valmistua kuluvan vaalikauden aikana.

-
Kuva: Heikki Uusitalo

Lähivuosina Suomen te-palveluilla on edessään mittava digiloikka.

Työllisyyttä ja kilpailukykyä kohentaviin kärkihankkeisin kuuluvan 20 miljoonan euron te-palvelujen digitalisointiprojektin pitäisi valmistua kuluvan vaalikauden aikana.

Luvassa on muun muassa uudenlainen hakukone, joka kulkee työnimellä ”työmarkkinatori”. Sen on tarkoitus olla merkittävästi nykyisiä digitaalisia työvoimapalveluita joustavampi ja älykkäämpi. Lisäksi järjestelmä aukeaa julkisen hallinnon sekä kansalaisten lisäksi yksityisille työvoimapalveluille ja esimerkiksi oppilaitoksille.

– On aikamoinen haaste saada tämä onnistumaan. Tämäntyyppisiä match-järjestelmiä on kyllä käytössä muualla, mutta ehkä ne eivät ole niin haastavia kuin mihin tässä pyritään, luonnehtii ely-keskusten sekä te-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus KEHA:n kehittämisjohtaja Vesa Jouppila Lännen Medialle.

Korjattu 8.43: Jutussa puhuttiin aluksi te-keskuksista, jotka lakkautettiin jo vuosia sitten. Nykyisin puhutaan te-toimistoista.