Nokia: Täl­lai­nen on yhtiön yli 60-vuo­ti­nen his­to­ria Oulussa

koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Juho Mä­ke­läl­le kahden vuoden sopimus AC Oulun kanssa – "Mi­nul­la on ollut sel­lai­nen tunne, että haluan vielä pelata täällä"

Liigan kaksinkertainen maalikuningas Juho Mäkelä palaa kotikaupunkiinsa. Hän pelaa seuraavat kaksi kautta AC Oulussa.

Juho Mäkelä pelaa kaksi seuraavaa kautta kotikaupungissaan AC Oulun väreissä.
Juho Mäkelä pelaa kaksi seuraavaa kautta kotikaupungissaan AC Oulun väreissä.
Kuva: Pekka Peura

Liigan kaksinkertainen maalikuningas Juho Mäkelä palaa kotikaupunkiinsa. Hän pelaa seuraavat kaksi kautta AC Oulussa. 35-vuotiaan Mäkelän sopimus julkistettiin maanantaina.

– Suurin osa unelmistani on toteutunut, mutta kaksi suurta unelmaa on vielä jäljellä. Nousta AC Oulun kanssa liigaan ja pelata AC Oulussa liigaa. Maalien tekeminen liittyy tähän tietenkin olennaisena osana.

Niin, hänellä on kasassa 111 liigamaalia, mutta toistaiseksi ei yhtään oululaisen seuran paidassa. Mäkelä siirtyy tammikuussa 2003 Tervareista liigaan HJK:n riveihin.

– Minulla on ollut sellainen tunne, että haluan vielä pelata täällä.

Viimeistään Mäkelän paluun jälkeen AC Oulu on Ykkösen ehdoton nousijasuosikki. Oululaisjoukkueen päävalmentajalla Mika Lähderinteellä riittää vaihtoehtoja nyt myös hyökkäyspäässä. Mäkelän lisäksi hänellä on käytössään Ykkösen viime kauden maalintekijätilaston voittanut Alberto Alvarado Morin.

– Alan huomisesta lähtien taistella pelipaikasta. En ole koskaan pelännyt haasteita. Jos olemme Morinin kanssa kahdestaan kentällä, tästä maasta ei monta yhtä hyvää kärkiparia löydy, Mäkelä sanoo.

AC Oulu on pelannut Lähderinteen alaisuudessa yleensä yhdellä kärjellä. Suomen cupin neljännevälierässä FC Honkaa vastaan AC Oululla oli kahden hyökkääjän järjestelmä.

Meillä on jo joukkueessa hyvä maalintekijä. Nyt Mäksä (Mäkelä) tuo vaihtoehdon pelata kahdella hyökkääjällä. Päävalmentaja päättää, kuka pelaa missä ja milloin. Mitä enemmän pelipaikoista on kilpailua, sitä enemmän se laittaa yrittämään, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi.

Mäkelä liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen tiistaina kentällä, jolla on merkittävä paikka hänen elämässään. Heinäpään tekonurmella ei voi välttyä muistoilta.

– Tehtaan hajut ja tuuli, hän nauraa.

Mäkelä on treenannut talven yksinään, mutta entisen yleisurheilijan lommolla olevat posket ja ajokoiramainen huippu-urheilijan olemus eivät jätä epäilyksiä. Maalitykki haluaa todella onnistua.

Lue myös: Vuonna 2002 Juho Mäkelä kirjoitti kirjeen ja hyvästeli Oulun – nyt maalikuningas palaa kotikaupunkiinsa: "Minulla on vielä kaksi unelmaa jäljellä"