Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Jour­na­lis­ti­lii­ton työn­te­ki­jät vaa­ti­vat Kor­ho­sen erot­ta­mis­ta

14 Journalistiliiton työntekijää vaatii avoimessa kirjeessä Johanna Korhosen erottamista liiton jäsenyydestä sen toiminnan vahingoittamisen takia. Korhonen puolestaan on perustanut uuden toimittajaliiton.

Johanna Korhonen on perustanut uuden toimittajaliiton.
Johanna Korhonen on perustanut uuden toimittajaliiton.

Osa Journalistiliiton jäsenistä syyttää liiton lehden entistä päätoimittajaa Johanna Korhosta ja eräitä hänen työtovereitaan liiton mustamaalaamisesta. 14 liiton työntekijää vaatii tänään päivätyssä avoimessa kirjeessä Korhosen erottamista Journalistiliiton jäsenyydestä liittoa vahingoittavan toiminnan takia.

Avoimessa kirjeessä viitataan siihen, että Journalistiliittoa on syytetty julkisuudessa epädemokraattisuudesta, salailusta ja rahojen tuhlaamisesta virkistykseen. Allekirjoittajien mielestä tosiasioita vääristellen annetaan liitosta ja sen johdosta täysin väärä kuva.

Ylen uutisten haastattelema Korhonen ihmettelee liiton työntekijöiden kannanottoa. Hänen mielestään asetelma on erikoinen, kun jäseniä palvelemaan palkattu henkilökunta ryhtyy erottamaan jäseniä.

Korhonen perusti oman toimittajaliiton

Helsingin Sanomien mukaan Lapin Kansan päätoimittajan paikalta irtisanottu Johanna Korhonen on perustanut kilpailijan entiselle työnantajalleen, Suomen Journalistiliitolle (SJL).

Korhonen sanoo Helsingin Sanomille, että hänen perustamansa Suomen Journalistit -yhdistys on perinteinen ammatillinen yhdistys. Korhosen mukaan journalistisen työn palkkauksen rakenteissa on paljon tehtävää, joka onnistuu ennemminkin uutta luomalla kuin vanhaa korjaamalla.

Lehti-, radio- ja tv-toimittajia edustavalla SJL:lla on noin 15 000 jäsentä.

Journalistiliiton puheenjohtajan Arto Niemisen mukaan liiton jäsenen erottaminen on mahdollista, jos hän vahingoittaa liittoa. Nieminen kertoi torstaina keskustan verkkolehti Apilalle pitävänsä Korhosen erottamista tällä hetkellä ylireagointina. Hän sanoi liittohallituksen miettivän, mitä asialle pitäisi tehdä.

Niemisen mukaan sisäistä kilpailua ei ay-kentällä kaivata. Hän kuitenkin korostaa ay-toiminnan perustuvan yhdessä tekemiseen, eikä hän pidä uutta toimittajaliittoa uhkana.

Johanna Korhonen nousi mediajulkisuuteen, kun hän sai potkut Lapin Kansan päätoimittajan tehtävästä ennen kuin oli edes ehtinyt aloittaa työtään. Korhosen mukaan potkujen syynä oli hänen rekisteröity parisuhteensa naisen kanssa. Lapin Kansan omistavan Alma Median mukaan työsuhteen purkaminen taas johtui luottamuspulasta.