Jou­lu­puu-ke­räys vie jou­lu­lah­jo­ja eri­ar­voi­ses­sa ase­mas­sa ole­vil­le lap­sil­le ja nuo­ril­le – Jesse Pul­ju­jär­vi on ke­räyk­sen suo­je­li­ja Oulussa

Oulun Joulupuu-keräys alkaa perjantaina. Kyseessä on perinteinen joulukeräys, jossa kerätään joululahjoja eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille.

Oulun Joulupuu-keräys alkaa perjantaina. Kyseessä on perinteinen joulukeräys, jossa kerätään joululahjoja eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille.

Keräys toteutetaan täysin vapaaehtoisperiaatteella, ja sen koordinoivat Suomen nuorkauppakamarit. Oulussa keräyksen järjestää Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamari yhteistyössä Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen kanssa.

Oulussa on tänä vuonna noin 3000 lastensuojelun piiriin kuuluvaa alle 18-vuotiasta lasta ja nuorta. Tavoitteena on jälleen kerätä heille kaikille vähintään yksi lahja. Lahjat kerätään eri yhteistyökumppaneiden, kuten mukana olevien yritysten kautta ja toimitetaan kaupungin sosiaalitoimelle jaettavaksi eteenpäin suoraan avun tarpeessa oleville perheille.

Tänä vuonna Oulun keräyksen virallisena suojelijana toimii Oulun Kärppien pelaaja Jesse Puljujärvi.

Yleisimpiä lahjoituksia ovat vaatteet, lelut, kirjat ja myös lahjakortit erilaisiin toiminnallisiin kohteisiin kuten kiipeilykeskukseen, Huikiaan, Superparkiin tai keilaamaan. Viime vuonna keräyksen kautta jaettiin yhteensä 4190 lahjaa.

Oulussa yritysten avoimia keräyspisteitä: 
K-Supermarket Joutsensilta (Paljetie 4), Zizzi Oulu (Ideapark), Mick´s (Kauppakeskus Valkea), Suurpohjan Osuuspankki (Pakkahuoneenkatu 7 & Karhuojantie 2), Oulun kiipeilykeskus (Paakakatu 7), Liikuntakeskus Hukka (Isokatu 99), Alko Oulu Pekuri, Wetteri (Äimäkuja 2), LähiTapiola (Kirkkokatu 9), Collier (Kiilakiventie 1), Monetra Oy (Nuottasaarentie 5), Leluaitta (Kirkkokatu 29), Vila (Kirkkokatu 12), DS Smith (Lieksentie 12). 

Keräyspisteiden keräysaika on pääsääntöisesti 18.11.–4.12. yrityksen aukioloaikojen puitteissa.

Kauppakeskus Valkeassa on keräyspisteet Joulunavauksessa perjantaina 15.11. kello 18–20, Joulutorin avauksen aikaan lauantaina 30.11. sekä keräyksen päätöspäivänä 7.12.

Lisää keräyspisteitä julkaistaan Oulun Joulupuun Facebook-sivuilla.