Jouko Nii­ni­mä­ki jatkaa Oulun yli­opis­ton reh­to­ri­na – va­lin­ta­pe­rus­tei­na pai­not­tui­vat annetut näytöt ja kokemus yli­opis­ton joh­ta­mi­ses­ta

Tekniikan tohtori Jouko Niinimäki on toiminut yliopiston rehtorina vuodesta 2015 lähtien. Rehtorin tehtävää haki kuusi henkilöä.

Oulun yliopisto valitsi yliopiston rehtori Jouko Niinimäen jatkokaudelle vuosille 2020–2024.
Oulun yliopisto valitsi yliopiston rehtori Jouko Niinimäen jatkokaudelle vuosille 2020–2024.
Kuva: Teija Soini

Oulun yliopiston hallitus valitsi keskiviikon kokouksessaan yliopiston rehtoriksi vuosille 2020–2024 nykyisen rehtorin Jouko Niinimäen. Tekniikan tohtori, mekaanisen prosessitekniikan professori Jouko Niinimäki on toiminut yliopiston rehtorina vuodesta 2015 lähtien.

– Hakijoiden ansioiden vertailussa hallitus painotti jo annettuja näyttöjä ja kokemusta yliopiston johtamisesta. Rehtori Niinimäki on tehnyt hyvää työtä Oulun yliopiston kehittämiseksi kuluneella viisivuotiskaudella. Tästä on hyvä jatkaa. Samalla haluamme kiittää kaikkia tehtävään hakeneita, Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtaja Risto Murto kertoo valinnan perusteista.

Rehtorin tehtävää haki kuusi henkilöä, joista kolme valittiin haastatteluihin. Rehtori Niinimäki kertoo olevansa iloinen päätöksestä ja nostaa tavoitteekseen etenkin opiskelijakoemuksen kehittämisen.

– Päättyvällä kaudellani yliopisto on vahvistanut asemaansa tutkimusyliopistona, ja henkilöstön tyytyväisyys ja maine ovat parantuneet. Taloutemme on erittäin vakaa ja asema turvattu. Alkavalla kaudella kiinnitän huomiota lisäksi koulutuksen laadun ja vetovoimaisuuden parantamiseen, Niinimäki kommentoi.

Niinimäki on työskennellyt professorina Oulun yliopistossa vuodesta 2000 ja toiminut myös teknillisen tiedekunnan dekaanina. Yliopistolaki edellyttää rehtoriksi valittavalta tohtorin tutkintoa, tehtävien hoitamiseksi tarvittavaa kykyä ja ammattitaitoa sekä käytännössä osoitettua hyvää johtamistaitoa.