Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Jouk­ko­rais­kaus kes­kel­lä Oulua

Oulussa Otto Karhin puistossa sattui perjantain ja lauantain välisenä yönä oululaisittain harvinainen rikos, kun miesjoukko raiskasi oululaisen 26-vuotiaan naisen iskettyään tämän ensin tajuttomaksi. Raiskaus tapahtui Otto Karhin puistossa, linja-autopysäkin takana olevassa pensaikossa. Poliisi ei ole saanut yhtään havaintoa väkivallasta.

Oulussa Otto Karhin puistossa sattui perjantain ja lauantain välisenä yönä oululaisittain harvinainen rikos, kun miesjoukko raiskasi oululaisen 26-vuotiaan naisen iskettyään tämän ensin tajuttomaksi. Raiskaus tapahtui Otto Karhin puistossa, linja-autopysäkin takana olevassa pensaikossa.

Poliisi ei ollut sunnuntaihin mennessä saanut tietoonsa tekijöitä eikä myöskään havaintoja mahdollisilta silminnäkijöiltä.

Oululaisnainen oli ollut kävelemässä Isokatua pitkin, kun hänen peräänsä oli huudeltu. Nainen oli havainnut ulkomaalaisilta vaikuttavan miesjoukon huutelevan. Miehiä oli ollut neljästä kuuteen. Naista oli isketty takaa päin päähän ja hän oli menettänyt tajuntansa.

Nainen oli tullut tajuihinsa linja-autopysäkin viereisessä pensaikossa. Hän oli saanut vammoja eri puolille kehoaan ja hänet oli raiskattu. Nainen epäilee tulleensa usean miehen raiskaamaksi.

Nainen oli päässyt tilaamallaan ambulanssilla hoidettavaksi Oysiin, josta hän lauantaina otti yhteyttä poliisiin. Poliisin mukaan naisen kertomus on täysin uskottava.

Miehet olivat vaikuttaneet tummilta, mutta eivät olleet mustaihoisia. Enempää tuntomerkkejä uhri ei ole poliisin mukaan pystynyt kertomaan. Nainen pääsi pois sairaalasta lauantaina.

Erittäin harvinaista Oulussa

Rikoskomisario Matti Pohjosenperä Oulun poliisista luonnehtii tapausta erittäin harvinaiseksi. Vastaavia rikoksia ei ole tullut poliisin tietoon. "Ainakaan minun tietääkseni Oulussa ei ole tapahtunut tällaista, että raiskaajat olisivat isolla porukalla käyneet yksinäisen naisen kimppuun kadulla ja vielä iskeneet hänet tajuttomaksi."

Pohjosenperän mukaan raiskauksia tai raiskausyrityksiä ei ole tullut kuluneen pikkujoulukauden aikana poliisin tietoon. Poliisi tarkisti sunnuntain aikana Otto Karhin puistossa olleet valvontakamerat, mutta niille ei ollut tallentunut minkäänlaisia havaintoja tapahtuneesta.

Poliisi pyytää apua yleisöltä

Poliisi pyytää silminnäkijöiltä apua raiskauksen selvittämiseksi. "Yleisö pitäisi nyt saada aktiiviseksi. Toivomme yhteydenottoa pienemmistäkin havainnoista. Luulisi, että tällaisen porukan liikkumisen on joku huomannut", Pohjosenperä sanoo.

Varhain sunnuntai-iltana Otto Karhin puiston läpi kävellyt nuori oululaisnainen hämmästelee, kuinka on mahdollista, että raiskaajat ovat voineet hyökätä naisen kimppuun keskellä Oulun keskustaa. "Luulisi, että tuohon aikaan joku olisi nähnyt tapahtuneen, kun ihmiset tulevat ravintoloista ja jonottavat taksia tuossa aivan lähellä."

22-vuotiaan naisen tietoon ei ole tullut vastaavia tapauksia. Öiseen aikaan liikkuessaan hän kuitenkin kiertää Otto Karhin puiston kaukaa. Otto Karhin pysäkillä linja-autoa odotellut Päivi Kyrönniemi pitää perjantain ja lauantain välisen yön tapahtumia pelottavina. Myöskään hänen tietoonsa ei ole tullut tapauksia, joissa miesjoukko olisi ahdistellut yksin öiseen aikaan liikkuvia naisia.

"Siitä huolimatta en varsinkaan talvisaikaan lähde koskaan yksin kävelemään yöpimeällä, vaan otan aina taksin", 27-vuotias Kyrönniemi kertoo. Oulun poliisi toivoo silminnäkijöiden yhteydenottoja kaikista mahdollisista havainnoista, jotka voisivat auttaa rikoksentekijöiden jäljille. Havainnot voi ilmoittaa Oulun poliisin väkivaltayksikköön puhelinnumeroon 08-3137111.