Joonas Dons­koil­le taas ylis­tys­tä

Tulokashyökkääjä Joonas Donskoi nosti jälleen osakkeitaan NHL-seura San Jose Sharksissa lauantaina.

Tulokashyökkääjä Joonas Donskoi nosti jälleen osakkeitaan NHL-seura San Jose Sharksissa lauantaina. San Jose voitti kotikaukalossaan Minnesotan 4-3, ja Donskoille kirjattiin maali ja maalisyöttö. Ottelun jälkeen hän sai vuolaat kehut Sharksin päävalmentajalta Peter DeBoerilta.

- Mielestäni hän oli loistava, ehkäpä yksi parhaista pelaajista jäällä tässä ottelussa. Hänen jalkansa liikkuvat vikkelästi, hän tekee aloitteita ja pelaa kovalla itseluottamuksella, DeBoer ylisti NHL:n nettisivuilla.

Donskoi iski San Joselle 2-2-ylivoimamaalin toisessa erässä sivaltamalla kiekon rysään suoraan syötöstä. Syöttöpiste hänelle kirjattiin San Josen 3-2-maaliin. Kärpistä Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Donskoi on nyt nakuttanut ensimmäisellä NHL-kaudellaan 7+13=20 tehopistettä 41 ottelussa.

Erik Haulalle merkittiin syöttöpiste Minnesotan avausmaaliin. Mikael Granlund ja Mikko Koivu jäivät vaille tehopisteitä lauantaina.

Malkin ja Hansen mättivät maaleja

Pekka Rinne torjui Nashvillelle 4-1-voiton Edmontonissa. Rinne pysäytti 23 laukausta, ja hänet valittiin ottelun tähdistöön. Columbus-maalivahti Joonas Korpisalo sen sijaan joutui taipumaan tappioon, vaikka torjui 32 kutia. Columbus hävisi Bostonissa Bruinsille voittomaalikilpailun jälkeen 2-3.

Bostonin päävalmentaja Claude Julien kertoi ottelun jälkeen, että maalivahti Tuukka Raskin piti pelata, mutta viime hetkellä maalinsuulle komennettiin ruotsalainen Jonas Gustavsson. Rask oli ottelussa varamaalivahtina.

- Teimme päätöksen tiettyjen syiden takia. Tuukka ei ollut ihan sataprosenttisessa kunnossa, mutta kyse ei ole mistään isosta jutusta, Julien selvitti.

Florida jatkoi voitokkaasti, kun se löi kotijäällään Tampa Bayn 5-2. Floridan Aleksander Barkoville ja Jussi Jokiselle kirjattiin syöttöpiste mieheen. Syöttöpisteen sai myös Detroitin Teemu Pulkkinen, mutta Anaheim otti 4-3-vierasvoiton Red Wingsistä. Syöttöpiste ja häviö olivat saldona myös Leo Komarovilla, jonka edustama Toronto kärsi 2-3-kotitappion Montrealille voittomaalikilpailun jälkeen.

Pittsburghin Jevgeni Malkin ja Vancouverin Jannik Hansen mättivät kumpikin samassa ottelussa kolme maalia. Lopulta pitemmän korren vei Pittsburgh 5-4-kotivoitolla.