Joonas Donskoi joutuu jät­tä­mään MM-ki­sat väliin – Palola nousee ko­koon­pa­noon

San Jose Sharksin Joonas Donskoi ei liity Leijonien MM-joukkueeseen.

Jääkiekon MM-kisat pelataan tänä vuonna Tanskassa. Suomi kohtaa tiistai-iltana Norjan.
Jääkiekon MM-kisat pelataan tänä vuonna Tanskassa. Suomi kohtaa tiistai-iltana Norjan.
Kuva: HENNING BAGGER

San Jose Sharksin Joonas Donskoi ei liity Leijonien MM-joukkueeseen. Tämän myötä ensimmäiset kaksi peliä katsomosta seurannut hyökkääjä Olli Palola on rekisteröity kokoonpanoon ja on illan Norja-pelissä 13:s hyökkääjä.

– Donskoi halusi tulla, mutta vammat estivät kisamatkan, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi Suomen harjoitusten jälkeen.

Marjamäki ei halunnut paljastaa mitään muiden mahdollisten NHL-vahvistusten tilanteesta. Pittsburghin puolustaja Olli Määttä pyörii monien mielessä, mutta Marjamäki piti korttinsa piilossa.

– En tiedä. Se on tämän hetken tilanne. Katsotaan päivä kerrallaan. Ilmoitellaan kun tiedetään, päävalmentaja sanoi.

Suomen ketjut ovat illan pelissä ennallaan, joten Palola aloittaa kolmantenatoista hyökkääjänä.

– Saa nähdä, mitä sieltä tulee, mutta kaikki otetaan vastaan. Kiva että pääsee tonne alas (vaihtoaitioon) ja porukkaan mukaan. Hieno juttu, Palola sanoi.

Suomen maalilla aloittaa Harri Säteri, joka torjui Suomen ensimmäisessä ottelussa Etelä-Koreaa vastaan. Marjamäki kertoi, että hänellä on suunnitelma maalivahtien peluutuksesta, mutta hän ei ole paljastanut sitä etukäteen Säterille ja Ville Hussolle.

– Säteri on pelannut hyviä pelejä, Marjamäki sanoi.

Ottelu Suomi-Norja alkaa Tanskan Herningissä Suomen aikaa kello 21.15.

Granlundin ketju hakee sujuvampaa liikettä

Jääkiekon MM-kisoissa Sebastian Ahon johtama Suomen kakkosketju on varastanut kaiken huomion Suomen ensimmäisissä kahdessa ottelussa, mutta kapteeni Mikael Granlundin johtama ykkösketju hakee vielä rytmiään. Granlundin laidoilla pelaavat Kasperi Kapanen ja Mikko Rantanen, ja kolmikko katseli Latvia-pelin jälkeen jokaisen vaihtonsa nauhalta etsien parannettavaa.

– Ihan pieniä asioita hyökkäyspäässä. Näissä kahdessa ensimmäisessä on hyökätty aika paljon, että ei ole hirveästi jouduttu puolustamaan. Miten pystytään hyökkäyspäässä liikuttamaan ja miten päästään paikoille. Tietysti kun tulee paikkoja, niistä on hyvä laittaa sisään, Granlund sanoi.

– Kun pääsee rytmiin eikä enää tarvitse miettiä, yhtäkkiä hyviä asioita alkaa tapahtua, Granlund uskoi.

Granlundin pistesaldo kahden pelin jälkeen on 0+1, Kapasen 1+0 ja Rantasen 1+3, mutta Granlund sanoi, ettei kanna murhetta tehottomuudesta.

– Ei missään nimessä. Me ollaan voitettu kaksi peliä, ja turnausta on paljon jäljellä. Pitää olla tässä hetkessä, mutta nähdä pitemmälle, Granlund sanoi.

Mikko Rantanen paljasti, että Granlundin ketjun on tarkoitus liikkua aiempaa paremmin ja välttää kulmiin joutumista.

– Tehdään tilaa toisillemme ja mennään ristiin. Pohjois-Amerikassa pelataan paljon rännipeliä, mutta täällä sitä ei tarvitse, Rantanen kertoi.

Katso jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma!

Kaikki MM-kisojen jutut ja videot löytyvät täältä.