Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jo­ka­päi­väi­nen ruo­kam­me – moni ku­lut­ta­ja joutuu olo­suh­tei­den pakosta har­kit­se­maan kas­vis­pai­not­tei­seen ruo­ka­va­lioon siir­ty­mis­tä

Jokapäiväisen leipämme hinta on noussut vuodessa enemmän kuin vuosikymmeniin. Kahvi ja kala ovat kallistuneet eniten. Lihan ja maitotaloustuotteiden hintoihin on myös nousupainetta, joka johtuu energian ja lannoitteiden rajusta kallistumisesta sekä viimeksi mainittujen huonontuneesta saatavuudesta.

Palkkojen parin kolmen prosentin korotukset eivät korvaa hintojen nousussa huvennutta ostovoimaa. Eläkkeisiin ja sosiaalietuuksiin indeksikorotukset vaikuttavat viiveellä.

Kuluttajat tuntevat sen lompakoissaan, ostovoima heikkenee. Köyhien lapsiperheiden määrä lisääntyy. Eläkeläisten on harkittava, ostavatko vähenevillä rahoillaan lääkkeitä vai ruokaa.

Kun viljatuotteet, juurekset, kasvikset ja marjat eivät todennäköisesti kallistu niin paljon kuin esimerkiksi liha ja kala, moni kuluttaja joutuu olosuhteiden pakosta harkitsemaan kasvispainotteiseen ruokavalioon siirtymistä. Se on ilmastonmuutoksen hillinnän ja luonnon monimuotoisuuden kannalta liha- ja sekapainotteista ruokavaliota parempi vaihtoehto.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.