Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Jo neljä vii­des­tä va­lit­see kes­tä­vän si­joit­ta­mi­sen ra­has­ton – Nuoret eivät edes katso vaih­toeh­toi­hin, joissa vas­tuul­li­suut­ta ei ole huo­mioi­tu

Yhtiön vastuullisen toiminnan maine lisää sijoitushaluja merkittävästi. Haastattelimme useita asiantuntijoita ja heidän mukaansa muutos on ollut nopea. Kestävyystavoitteissa ei enää hyväksytä alkuunkaan sitä, mikä vielä kymmenen vuotta sitten olisi ollut riittävästi.

Kuinka yksityissijoittaja voi tunnistaa, millainen suunniteltu osakekauppa tai rahasto on ympäristön näkökulmasta?

Vastuullisuus on osa pankkien sijoitusneuvontaa, kuten jo EU-tason sääntelykin edellyttää. Isoin paine tulee kuitenkin asiakkailta. Asiakkaat ovat valveutuneita ja haluavat keskustella aiheesta, ja tehdä sitten valintansa, millaisen painoarvon vastuullisuudelle ja kestävälle kehitykselle pistävät, kertovat pankit haastatteluissamme.

Pankkien tarjoamien rahastojen ulkopuolelle on rajattu ympäristösyistä esimerkiksi öljyhiekkaan, kivihiileen ja turpeeseen liiketoimintansa perustavia yrityksiä. Salkkuihin päätyvien yritysten karkea jako on sen välillä, ottavatko ne ympäristöongelmat huomioon vai pyrkivätkö ne ratkaisemaan niitä.

Danske Bankin asiakkuusjohtaja Juha Södervik tähdentää, että rahastoissa yhteiskunnan ja ympäristön kestävyyteen liittyvät tekijät ja vastuullisuusperiaatteet on huomioitu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.