Mainos

Jessica Kokko, 33, löysi avun kii­rei­seen per­he­ar­keen pe­su­la-au­to­maat­ti­pal­ve­lus­ta – ”Ar­vos­tan eri­tyi­ses­ti tarkkaa pe­su­jäl­keä ja nopeaa pal­ve­lua”

Liaton Oy:n itse suunnittelemat pesula-automaatit ovat jo monelle tuttu näky Oulussa ja sen lähialueilla. Miten arjen pelastajaksikin tituleerattu palvelu käytännössä toimii?

Oululainen Jessica Kokko turvautuu välillä pesulapalveluihin perhearjen pyörityksessä. ”Kyllähän se kieltämättä helpottaa arkea, kun osan vaatteista, kuten talvitakit tai juhlavaatteet, saa pestyä ammattilaisten luona.”
Oululainen Jessica Kokko turvautuu välillä pesulapalveluihin perhearjen pyörityksessä. ”Kyllähän se kieltämättä helpottaa arkea, kun osan vaatteista, kuten talvitakit tai juhlavaatteet, saa pestyä ammattilaisten luona.”

Tarkkasilmäiset ovat saattaneet jo huomata, että Ouluun ja sen lähialueiden kauppoihin ja ostoskeskuksiin on viimeisen seitsemän vuoden aikana ilmestynyt näyttäviä pesula-automaatteja.

Myös Jessica Kokko, 33, huomasi saman, kun hän käveli tavalliseen tapaan töihin Kempeleen Zeppeliniin.

– Huomasin, että siistit, hienosti teipatut kaapit olivat ilmestyneet sisäänkäynnin liukuovien viereen. Tuttavani kehotuksesta päätin itsekin kokeilla pesula-automaattia, kun tiesin, että minulla olisi muutama vaate, jotka tarvitsevat ammattimaista pesukäsittelyä, Kokko kertoo.

Kokko vieraili ensin Liaton Pesula-automaatin verkkokaupassa, jossa hän valitsi pestävät tekstiilit, täytti sen jälkeen tilaustiedot ja maksoi palvelun loppusumman. Lopulta hän sai sähköpostiinsa tilausvahvistuksen ja ovikoodin automaattia varten.

Yhdessä kahden poikansa kanssa Kokko toi pitkän mintun värisen juhlamekkonsa sekä valkoisen untuvatakkinsa mukanaan kauppareissun yhteydessä. Saamallaan koodilla hän avasi pesula-automaatin oven ja jätti vaatteet muovipussiin pakattuna.

Innokkaat apurit Justus, 7, ja Julius, 5, pääsivät auttamaan äitiään pesula-automaatin käytössä.
Innokkaat apurit Justus, 7, ja Julius, 5, pääsivät auttamaan äitiään pesula-automaatin käytössä.

– Sain tämän jälkeen vielä viestin puhelimeeni, että vaatteet on vastaanotettu ja saan ilmoituksen, kun ne ovat haettavissa. Vain muutaman päivän päästä tästä sain tiedon, että vaatteet on pesty ja odottavat minua puhtaina automaatissa, Kokko kuvailee.

Koko prosessi oli Kokon mukaan äärimmäisen helppo ja yksinkertainen. Hän sai sähköpostiinsa selkeät ohjeet sekä yhteystiedot, jos ongelmatilanteita syntyy. Myös verkkokaupan käyttäminen oli todella sujuvaa, ja kaikki hintatiedot löytyivät samalta sivulta.

– Arjen kiireessä on ollut huojentavaa huomata, että vaatteiden viemisen ja hakemisen pystyy tekemään iltaisin ja viikonloppuisin kauppareissun yhteydessä. Lisäksi lastenkin kanssa tämä onnistuu mukavasti. Meillä pojat ovat niin innokkaita auttamaan joka asiassa, että molemmat pääsevät yleensä painelemaan koodin ja avaamaan tai sulkemaan oven, Kokko naurahtaa.

– Suosittelen palvelua ehdottomasti kaikille, jotka tarvitsevat apua arjen kiireeseen. Palvelu on nopea ja pesujälki tarkka. Vaatteet on ihana saada takaisin puhtaina ja laadukkaasti käsiteltyinä, Kokko summaa.

Pesulapalvelu, joka helpottaa arkea

Pesula-automaattien takana toimii vuonna 1994 perustettu pesulayritys Liaton Oy, jonka pesulat sijaitsevat Kempeleessä, Kajaanissa, Sotkamossa ja Kuhmossa ja palvelupisteet Pudasjärvellä, Raahessa ja Ruukissa. Lisäksi Oulun Ruskossa toimii pesula Pesuraita, joka on Liaton Oy:n omistuksessa.

Yrityksen pesula-automaatit otettiin käyttöön ensimmäisen kerran Ideaparkissa syksyllä 2016. Nykyisin automaatteja löytyy jo viidestä eri Oulun alueen kaupasta ja ostoskeskuksesta: Ideaparkin lisäksi Kaakkurin K-Citymarketista, Ruskon K-Citymarketista, Limingantullin Prismasta ja Zeppelinin ostoskeskuksesta. Myös Kajaanin Prismasta löytyy Liaton Oy:n automaatti.

– Tällä hetkellä missään muualla maailmassa ei ole samanlaista pesula-automaattitoimintoa. Koko konseptin idea syntyi oikeastaan silloin, kun etsimme paikkaa pesulan vastaanottopisteelle. Pohdimme, jos mekin saisimme Postin pakettiautomaatin kaltaisen ratkaisun, jossa ovi aukaistaan ja lukitaan puhelimeen saatavan koodin avulla, Liaton Oy:n toimitusjohtaja Risto Myllynen muistelee.

Lopulta sopivat automaatit löytyivät ja palvelu saatiin avattua tarkan suunnittelun ja etukäteisvalmisteluiden jälkeen asiakkaille. Seitsemän vuoden aikana pesulayritys on kehittänyt automaatin käytettävyyttä asiakaspalautteen pohjalta yhdessä henkilökunnan kanssa. Kauppoihin ja ostoskeskuksiin sijoitettava palvelukonsepti on saanut erittäin hyvän vastaanoton ja palaute on ollut pääosin hyvin positiivista, mikä toimitusjohtajaa on erityisesti ilahduttanut.

– Päätarkoituksenamme on ollut luoda palvelu, joka helpottaa jokaisen arkea. Kenenkään ei tarvitse olla hakemassa pestyjä tuotteita, kuten mattoa, juhlapukua tai pöytäliinaa työpäivän aikana tai heti töiden jälkeen, jotta ne ehtivät viikonlopun juhliin. Voit käydä hakemassa puhtaan tuotteen rauhassa kaupassa käynnin yhteydessä myös iltaisin ja viikonloppuisinkin, Myllynen toteaa.

Kempeleen pesulan pesulavastaava Tomi Uotinen auttaa asiakkaita mielellään, jos vaatteiden tai tekstiilien pesusta nousee kysyttävää.
Kempeleen pesulan pesulavastaava Tomi Uotinen auttaa asiakkaita mielellään, jos vaatteiden tai tekstiilien pesusta nousee kysyttävää.

Pesula-automaatin kautta tulevat vaatteet valmistellaan aina niin, että ne ovat viimeisen päälle viimeistelty ja käsitelty. Juhlavaatteita ei rypistellä ja taitella, vaan ne tuodaan henkareissa pakattuina automaattiin. Lisäksi palvelu pienentää Myllysen mukaan myös luonnon kuormitusta, kun ylimääräinen ajelu vähenee.

– Lisäpalveluna tuotteet saa pestyä hyvinkin nopealla aikataululla, jopa päivässä, kun normaalisti lupaamamme pesuaika on noin viikko, Myllynen lisää.

Pesulapalveluita 28 vuoden kokemuksella

Pesula-automaattien lisäksi Liaton Oy tarjoaa 28 vuoden kokemuksella pesulapalvelut yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille. Liaton pesuloissa hoituu tehokkaasti mattojen, pukujen, juhlavaatteiden, työvaatteiden, liinavaatteiden kuin vuodevaatteidenkin pesut laatutakuulla.

– Pesulapalvelut tuotetaan uusilla koneilla ja laitteilla. Meiltä löytyy niin vesipesu kuin kemiallinen vaihtoehto. Lisäksi annamme kaikille tuotteillemme Liaton Pesutakuun™.  Jos et ole tyytyväinen lopputulokseen, teemme uusintapesun aina veloituksetta, Kempeleen pesulan pesulavastaava Tomi Uotinen esittelee.

Paikallisen pesulayrityksen ammattitaitoinen 12 hengen tiimi huolehtii pesulapalveluiden sujuvuudesta viidellä eri toimipisteellä ja neljällä palvelupisteellä. Kokemusta vaatteiden, tekstiilien ja mattojen huoltamisesta ja oikeanlaisesta pesusta löytyy yhteensä kymmeniä vuosia.

– Puoleemme kannattaa aina kääntyä, kun sinulla on pestävää. Voit tuoda vaatteet, kankaat tai tekstiilit joko suoraan pesulaamme, palvelupisteelle tai pesula-automaattiin. Pyrimme aina siihen, että palvelu on mahdollisimman nopeaa, helppoa ja laadukasta, Uotinen summaa.

Löytyykö sinultakin vaatteita, tekstiilejä tai mattoja, joiden pesemisessä tarvitset ammattilaisen apua? Tee pesula-automaatin tilaus kätevästi täältä. 

Liaton Oy
-

Ota yhteyttä

010 4233101

info@pesula-automaatti.fi

www.liaton.fi/pesulat


Liaton Kempele

Zatelliitintie 17 A

90440 Kempele

Avoinna ma-pe 8–17

p. 010 4233 103

kempele@liaton.fi 


Pesuraita / Liaton Oulu

Osoite: Liitintie 11, Oulu (Rusko)

Avoinna: ma–pe 8–16

p. 08 530 6950

oulu@liaton.fi