Jesse Pul­ju­jär­vi vah­vis­taa kat­so­van­sa NHL-kor­tin vii­mei­seen mi­nuut­tiin saakka – Ta­ka­ra­ja taa­la­kau­ka­loi­hin kes­ki­yöl­lä

Tällä hetkellä Puljujärven siirtyminen NHL-kaukaloihin vielä tällä kaudella vaikuttaa epätodennäköiseltä, mutta mahdollisuus siihen on yhä olemassa.

Jesse Puljujärvi Raksilassa jääharjoituksissa. Arkistokuva.
Jesse Puljujärvi Raksilassa jääharjoituksissa. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Sunnuntain vaihtuessa maanantaiksi selviää varmuudella myös JessePuljujärven loppukauden pelipaikka. Kärppähyökkääjän NHL-ovi sulkeutuu sunnuntaina puoliltaöin Suomen aikaa. 

Tällä hetkellä Puljujärven siirtyminen NHL-kaukaloihin vielä tällä kaudella vaikuttaa epätodennäköiseltä, mutta mahdollisuus siihen on yhä olemassa.

Torniolainen vahvistaa katsovansa NHL-kortin joka tapauksessa viimeiseen minuuttiin saakka. Tarvittaessa hän on valmis lähtemään Pohjois-Amerikkaan vielä tällä kaudella.

– Kyllä, jos kuvio on järkevä ja mahdollisuus avautuu, Puljujärvi sanoi lisäten heti perään:

– Minulle ei olisi missään nimessä pettymys pelata loppukautta Kärpissä. Voin sanoa rehellisesti, että olen nyt siellä, missä nautin jääkiekon pelaamisesta, Puljujärvi vakuutti.

Radiohiljaisuus Atlantin yli

Edmonton Oilersin pitäisi myydä Puljujärven pelaajaoikeudet, jotta NHL-siirto toteutuisi. Öljykaupunkiin torniolainen ei ole palaamassa missään tapauksessa, vaikka seura omistaa pelaajan oikeudet vielä vuosikausia.

Edmontonin general manager Ken Holland kertoi viime viikolla useamman NHL-seuran tiedustelleen Puljujärven tilannetta. Holland haluaisi vaihtokaupassa nuoren hyökkääjän, joka pystyisi auttamaan Oilersia jo tällä kaudella.

Holland ei ole vielä saanut tyydyttävää tarjousta, mutta NHL:ssä asiat voivat tapahtua nopeasti takarajan häämöttäessä vain tuntien päässä.

– Ei sieltä ole kuulunut yhtään mitään, enkä ole ollut Pohjois-Amerikan suuntaan ollenkaan yhteydessä. Agentit hoitavat nämä asiat ja kyllä he soittelevat, jos on jotain uutta kerrottavaa.

Holland kertoi pari päivää sitten The Athleticin haastattelussa seuran pelaajatarkkailun päällikön Archie Hendersonin lentävän viikonlopuksi Suomeen seuraamaan Puljujärven pelejä. Oletettavasti Henderson näki niin perjantain kuin lauantainkin kärppäpelit.

– Minulla ei ole mitään tietoa siitä, että hän olisi täällä, Puljujärvi kuittaa.

”Kärpissä pelaaminen todella hyvä vaihtoehto”

Maanantaiaamuna Puljujärvi voi todennäköisesti työntää NHL:n taka-alalle tämän kauden osalta ja keskittyä täysin peleihin Kärpissä sekä mahdollisesti myös maajoukkueessa. Torniolainen vaikuttaa olevan kyseisen faktan kanssa sinut.

– Kärpissä näen millä tasolla pystyn pelaamaan isossa roolissa läpi kauden. Olemme miettineet paljon sitä, mikä minulle on parhaaksi ja tämä kehittää minua varmasti paljon.  

– Jos ei NHL:n suhteen tapahdu nyt mitään, niin tämä (Kärpissä pelaaminen) on minulle todella hyvä vaihtoehto ja hyväksi niin minulle kuin varmasti joukkueellekin, Puljujärvi päättää.