Jesse Pul­ju­jär­vi te­hok­kaa­na de­byy­tis­sään – Kär­pil­le voitto Mes­ta­rien liigan avaus­pe­lis­sä, katso maa­li­vi­deot

Kärpät aloittaa kiekkokauden tosipelit Raksilassa, kun Ranskan hallitseva mestari Grenoble haastaa pikkupedot Mestarien liigan avausottelussa. Ottelu on toisen erän jälkeen lukemissa 2–0.

Jesse Puljujärvi onnistui maalinteossa heti ottelun ensimmäisillä minuuteilla. Jesse Puljujärvi on mukana Kärppien kokoonpanossa perjantai-illan ottelussa. NHL:stä paluun Ouluun tehnyt Puljujärvi nähdään ykkösketjussa.
Jesse Puljujärvi onnistui maalinteossa heti ottelun ensimmäisillä minuuteilla.
Jesse Puljujärvi onnistui maalinteossa heti ottelun ensimmäisillä minuuteilla.
Kuva: Jukka Leinonen

Kärpät aloitti kiekkokauden tosipelit Raksilassa perjantaina, kun Ranskan hallitseva mestari Grenoble haastoi pikkupedot Mestarien liigan avausottelussa. Ottelu päättyi kotijoukkueen 3–1-voittoon.

Lue myös: Hymy palasi maalinteossa onnistuneen Jesse Puljujärven kasvoille – "Oli kyllä kiva pelata"

Kärppien alkulohkossa jokainen piste on tärkeä. Mestarien liigan etukäteen kovimmassa alkulohkossa pelaavat Kärppien ja Grenoblen lisäksi Kari Jalosen valmentama SC Bern sekä Ruotsin kestomenestyjä Skellefteå. Yksi kolmesta suuresta tippuu jatkosta väistämättä.

Kaleva seurasi ottelua Raksilassa erä erältä:

1. erä

Ottelu ei ehtinyt vanheta kuin reilut pari minuuttia, kun Jesse Puljujärvi avasi maalitilinsä Kärpissä komealla laukauksella ylänurkkaan pisteiden välistä lähteneellä laukauksella.

Jesse Puljujärvi iskee Kärpille avausosuman
Video: MTV

Vahvasti Kärppien hyppysissä olleen erän aikana molemmat joukkueet pääsivät hakemaan lisäosumia myös ylivoimalla. Kärppien ykkösylivoimassa Puljujärvi osui jo reilun kahden minuutin jälkeen – Kärpät kahden maalin karkumatkalla avauserän jälkeen pääsivät laukomaan pari kertaa vaarallisesti, mutta lisäosumia ei nähty.

Grenoblen ylivoima sen sijaan oli melko vaatimatonta, eikä pakkopeli pyörinyt missään vaiheessa.

Kärpät sai hakea toista maalia ylivoimalla toistamiseenkin, mutta Luka Horak Grenoblen maalilla torppasi yritykset.

Erän lopulla Horak löi tiskiin upean räpylätorjunnan, kun Puljujärvi tarjoili Mika Pyörälälle viimeistelypaikan.

Janne Pesonen sutii Kärpät 2-0-johtoon.
Video: MTV


Vain 21 sekuntia ennen erän loppua Kärpät siirtyi sekavan tilanteen päätteeksi kahden maalin johtoon. Osuman viimeisteli Pesonen ketjukavereidensa Jussi Jokisen ja Radek Koblizekin syötöistä.

Mestarien liigan avausottelu ja Puljujärven paluupeli ei ole vetänyt Raksilaan kovin paljon yleisöä, sillä tyhjiä penkkejä on paljon.

2. erä

Kärpät pääsi jälleen erän alussa ylivoimalle, mutta pakkopelistä puuttui viimeinen päättäväisyys maalinteossa.

Erän lähestyessä puoliväliä vähälle peliajalle ottelussa jäänyt Julius Hermonen otti kiekon kipeästi kroppaansa. Kärppähyökkääjä jäi kivuliaan näköisenä jäälle, kunnes peli vihellettiin poikki. Hermonen pystyi kuitenkin palaamaan peliin myöhemmin.

Myös toinen erä oli kokonaisuutena vahvasti isäntien hallussa. Kärpät sai lukuisia ylivoimahyökkäyksiä, jotka sulivat turhaan näpertelyyn ja vastuun siirtelyyn. Kotijoukkue olisi kaivannut ratkaisupaikoissa ripauksen suoraviivaisuutta ja päättäväisyyttä.

Erän lopulla myös tunteet kuohahtivat, kun Grenoblen Teddy Trabichet taklasi Mikko Niemelää selästä. Tilannetta takaviistosta seurannut Jari Sailio ampaisi välittömästi valkopaidan kimppuun.

Molemmat lähtivät jäähyaitioon, mutta Kärpät pääsi ylivoimalle, sillä Trabichet sai 2+2 minuuttia laitataklauksesta ja Sailio vain kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta.

Erän hahmo oli tshekkivahti Horak, joka pelasti monta jo lähes varmalta näyttänyttä maalitilannetta.

Ottelua kuvaa hyvin myös maalivahtien torjunnat, jotka ovat kahden erän jälkeen Annunen 14, Horak peräti 36.

3. erä

Ottelun kolmannen erän alku ei ihmeitä tarjonnut. Molemmat joukkueet kaivautuivat poteroihinsa ja asemasota jatkui puolierää.

Lisävirtaa otteluun saatiin, kun ranskalaiset nousivat erän puolivälin paikkeilla maalin päähän Damien Feluryn ylivoimaosumalla.

Hyökkääjän laukaus yllätti hyvin kärppämaalilla pelanneen Justus Annusen etukulmasta. Ylivoiman aiheutti ruotsalaispuolustaja Ludwig Byström huolimattomalla keskialueen jäähyllään.

Grenoble sai maalistaan lisävirtaa ja otti pelin ensimmäistä kertaa hetkeksi hallintaansa. Tasoitusmaalikaan ei ollut lopulta kovin kaukana, mutta maaliraudat olivat tällä kertaa kotijoukkueen puolella.

Kärpät terästäytyi kuitenkin erän viimeisellä neljänneksellä. Ensin Puljujärvi petasi Pyörälälle paikan, mutta ylärima pelasti vieraat.

Saman pyörityksen päätteeksi Kärpät siirtyi kuitenkin jälleen kahden maalin päähän Jakub Krejcikin maalilla. Syöttöpisteen osumaan kirjasivat Puljujärvi ja Michal Kristof.

Jesse Puljujärvi syöttää Jakub Krejcikin 3-1-maalin.
Video: MTV

Lisäosumia ei nähty ja Kärpät voitti ottelun maalein 3–1. Kärppien tehopelaaja oli debyyttipelissään Jesse Puljujärvi tehoilla 1+1.

Perjantai-illan CHL-avausta oli seuraamassa virallisen ilmoituksen mukaan 4392 katsojaa.