Vanhat kuvat : Näin teol­li­suus tuli Rus­koon, myös kaa­to­pai­kan alue ke­hit­ty­nyt val­ta­vas­ti

Luitko jo tämän? : Maan­tiel­lä liikkuu en­nä­tyk­sel­li­sen paljon käyt­tö­kiel­los­sa olevia autoja

Kolumni: Itämeri on Suomen elä­män­lan­ka, jonka häi­riöi­hin on nyt vii­sas­ta va­rau­tua

Jesse Pul­ju­jär­ven tyy­li­käs osuma sii­vit­ti ket­ju­ka­ve­ri Connor McDa­vi­din maa­gi­sen ra­ja­pyy­kin yli

Raleigh

Jesse Puljujärvi teki NHL-jääkiekkourallaan osaltaan historiaa, kun hän teki ensimmäisessä erässä Edmonton Oilersin avausmaalin Winnipeg Jetsiä vastaan. Edmonton kukisti Winnipegin kanadalaisjoukkueiden kohtaamisessa 3–2.

Puljujärven NHL-uran 20. maali jäi kiekkohistoriaan sikäli, että osuman syöttänyt suomalaishyökkääjän ketjukaveri Connor McDavid kirjautti tilanteessa NHL-uransa 500. tehopisteen.

– Tämä oli saavutuksena yhdenlainen virstainpylväs. Tänne saakka on kuljettu pitkä matka, McDavid kertoi Edmontonin verkkosivuilla.

– NHL:ssä 500 tehopisteeseen yltäneitä pelaajia on aika joukko, mutta merkittävää on se, kuinka lyhyessä ajassa hän on tuon pistemäärän kerännyt, Oilersin päävalmentaja Dave Tippett kehui liigasivuilla uransa kuudennetta NHL-kautta pelaavaa McDavidia.

Edmontonin tehopelaaja Winnipegiä vastaan oli kaksi maalia tehnyt saksalaishyökkääjä Leon Draisaitl. McDavid johtaa NHL:n pistepörssiä lukemin 9+23. Draisaitl on toisena 10+18 merkinnällä.

Taannoisesta tappiostaan Winnipegille hyvityksen saanut Edmonton on NHL:n "kanadalaisdivisioonassa" nosteessa, sillä Oilers on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä.