Jenna Lauk­ka­nen ui EM-Skot­lan­nis­sa tois­ta­mi­seen prons­sia – "Kau­heaa sanoa, mutta tämä alkaa tuntua vähän ru­tii­nil­ta"

"Kauheaa sanoa, mutta tämä alkaa tuntua vähän rutiinilta."Jenna Laukkanen ui lauantaina toistamiseen pronssia Skotlannissa lyhyen radan EM-kisoissa, kun hän...

Laukkanen ui kolmanneksi ajalla 1.05,12.
Laukkanen ui kolmanneksi ajalla 1.05,12.
Kuva: ROBERT PERRY

Jenna Laukkanen ui lauantaina toistamiseen pronssia Skotlannissa lyhyen radan EM-kisoissa, kun hän oli naisten 100 metrin rintauinnissa kolmas. Voiton Glasgow'ssa vei Italian Martina Carraro.

Laukkanen ui kolmanneksi ajalla 1.05,12. Carraron voittoaika oli 1.04,51. Italian kaksoisvoiton varmisti Arianna Castiglioni 0,11 sekuntia Laukkasta nopeampana.

Laukkanen ui edellisenä päivänä EM-Skotlannissa myös 100 metrin sekauinnissa pronssille.

–  Kauheaa sanoa, mutta tämä alkaa tuntua vähän rutiinilta, Laukkanen kertoi Glasgow'sta STT:lle.

Satasen rintauinti oli Laukkasen päämatka EM-altaassa.

–  Eilinen sekauintipronssi tuli vähän puskista. Tämä oli päämatkani, jolla paineetkin olivat kovemmat, sanoi Laukkanen, jonka nimissä olevalla Suomen ennätyksellä 1.04,25 olisi hellinnyt EM-kultaa. Lyhyen radan Euroopan mestaruudet hänellä on vuodelta 2015 sekä 50:n että 100 metrin rintauinnista.

Laukkasen EM-urakka Glasgow'ssa jatkuu kisojen päätöspäivänä sunnuntaina vielä 200 metrin rintauinnilla ja naisten 4x50 metrin sekauintiviestillä.

–  Finaalipaikkaa lähden 200 metriltä hakemaan, Laukkanen suunnitteli.

Hän on ottanut lyhyen radan EM-kilpailuista urallaan yhteensä kuusi mitalia: kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.