Ilmastonmuutos: Ra­port­ti: Ete­lä-Suo­mes­sa lunta ja pak­ka­sia esiin­tyy jat­kos­sa yhä har­vem­min, poh­joi­ses­sa lu­mi­mää­rä voi jopa li­sään­tyä

Rakentaminen: Ter­veel­li­sem­piä ja tur­val­li­sem­pia ra­ken­nuk­sia luvassa - Oulussa aloi­te­taan ra­ken­nus­ter­veys­tee­man DI-kou­lu­tus

Jasmin Mäntylä katuu "tyhmää te­koaan"

Oululainen laulaja-malli Jasmin Mäntylä tuomittiin maanantaina Oulun käräjäoikeudessa 40 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kortitta ajosta. Ehdollisen rangaistuksen koeaika päättyy 18.4. 2008. Lisäksi Mäntylä sai 20 päiväsakkoa. Mäntylä sanoo katuvansa "tyhmää tekoaan". Hän on iloinen siitä, että "tuomio ei ole tuon pitempi, ja että oikeuden päätös tuli nopeasti".

Oululainen laulaja-malli Jasmin Mäntylä tuomittiin maanantaina Oulun käräjäoikeudessa 40 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kortitta ajosta. Ehdollisen rangaistuksen koeaika päättyy 18.4.2008.

Lisäksi Mäntylä sai 20 päiväsakkoa yhteensä 320 euroa. Käräjäoikeuden Mäntylälle määräämä ajokielto päättyy 31.7.2007.

Ajokortiton Mäntylä menetti autonsa hallinnan Utajärvellä valtatie 22:lla viime heinäkuussa. Auto suistui aamuyöllä vastakkaisen ajokaistan yli ojaan, törmäsi puuhun ja syttyi lopulta palamaan. Mäntylän veren alkoholipitoisuus oli näytteenottohetkellä heti ajon jälkeen 1,43 promillea.

Mäntylä ja hänen kyydissään ollut utajärveläisnainen loukkaantuivat lievästi. Auto romuttui törmäyksessä käyttökelvottomaksi.

Mäntylä sanoo katuvansa "tyhmää tekoaan". Hän on iloinen siitä, että "tuomio ei ole tuon pitempi, ja että oikeuden päätös tuli nopeasti".

"Minä ja ystävättäreni myönsimme tekomme emmekä edes yrittäneet peitellä sitä", Mäntylä sanoo.

Mäntylän kyydissä ollut ja häntä autoilemaan opettanut nainen oli myös kortiton. Auton omisti utajärveläisnaisen isä.

Naisen veren alkoholipitoisuus oli 1,34 promillea. Hänet oikeus tuomitsi 30 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 90 euron sakkoihin törkeästä rattijuopumuksesta, ajokoritta ajosta, kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle ja liikennerikkomuksesta. Naisen ajokielto päättyy 30. 6. 2007.

Mäntylä oli nauttinut edellisen illan ja yön aikana olutta ja viiniä ystävättärensä kanssa. Poliisitutkinnassa selvisi, että hän oli nauttinut alkoholia myös ajon aikana. Oikeuden mukaan hänen tekonsa oli omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle.

Mäntylä myönsi menetelleensä syytteessä kuvatulla tavalla. Hän luopui myös oikeudestaan suulliseen käsittelyyn. Oikeus ratkaisi asian kirjallisessa menettelyssä.