Kommentoi

...tutkijoilla on motivaationsa - kuka on narun loppupäässä?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Jos olisi rahaa, niin teettäisin tutkimuksen joka yksiselitteisesti toteaisi Mannerheimin ja Törnin olleen suomalaisia sankareita vertaansa vailla. Tutkimustulos riippuu siitä kuka tutkimuksen teettää ja kenellä. Media tietenkin valitsee näistä uutisiinsa omiin agendoihinsa sopivat tulokset virallisiksi totuuksiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkijoilla tunnetusti huonot liksat. Pojat yrittää saada hieman voital leivälle täysin lonkalta heitetyllä, ei mitään uutta tuovalla "tutkimuksella" huomioikaa kirjan julkistaminen, ennen isänpäivää ja joulua... Hohhhoijaa. Ei kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hämmentävää, mutta kai se totuus on sittenkin kaikille parasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Cleverley J. Michaelin kirja Törnistä on mielestäni aika realistinen. Törniä ei nosteta siinä jalustastalle. Jää mielikuva rohkeasta, mutta rämäpäästä, jopa alkoholisoituneesta miehestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On syytä suhtautua realistisesti "sankareihin" - semmoisia nimittäin ei ole. Ihmiset ovat ihmisiä kaikkia aikoina, kukaan ei ole koskaan ollut erehtymätön ja joidenkin aatemaailma on saattanut olla jopa kummallinen.
Saavutusten arvoa se ei vähennä mutta ei pidä uskoa satuolentoihin. Realismi kuuluu ihmisten maailmaan,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä tässä taidat olla se satuolentoihin uskova, jos supersankari-tarinat ovat kokonaan korvanneet mielessäsi todelliset sankarit. Sankariksi riittää jo vaikka se, että paikalle sattunut siviili pelastaisi perheen palavasta talosta. Sotasankarit olivat hyvinkin todellisia henkilöitä, joilla oli merkitystä hyökkääjän torjunnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ihmisen kunnioitus sotasankareitamme kohtaan on niin heiveröinen, että jonkun julkisuutta ja kirjalleen suuria myyntilukuja haikailevan tutkijan teoria pystyy sitä ravistelemaan, niin voi perustellusti sanoa, ettei sellaisen henkilön kansallistunne (olettaen hänellä silti olevan sellainen) perustu lainkaan historiaan vaan johonkin muuhun. Ja tietysti löytyy aina moderneja juppeja, jotka eivät pysty kunnioittamaan ketään muuta kuin itseään ja siksi todennäköisesti nauttivat siitä, kuinka sankareita revitään jalustoiltaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta kai perustuslakiin kirjataan suomalaisuus rikokseksi ihmiskuntaa vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai Törni mikään varsinainen sotasankari ole ollut? Hänestä ehkä joku pikkuryhmä on yrittänyt sellaista tehdä mutta eiköhän ainakin aikuiset ihmiset ole ymmärtäneet heidän sankaruutensa olemattomuuden jo aikoja sitten. Mannerheimin kunnioitus taas ei kai sotasankaruuteen ole perustunutkaan vaan siihen että hän malttoi olla riitelemättä pikkuasioista ja toimi yhtenäistävänä hahmona, jonka kaikki tiesivät kyllä olevan vanhan koulukunnan eli tsaarinajan hiukan jo vanhentunutta upseeriainesta mutta jolla oli myös muuta tietoa elämästä kuten nyt esimerkiksi matkakokemukset kaukoidästä ja sukulais- ym. suhteet Ruotsiin, Englantiin ja myös eurooppaan päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten Danny sanoi uutisvuodossa: "Nyt kun me ollaan saatu tämä itsenäisyys niin pitäkää turpanne kiinni"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansallistunne ja -identiteetti pyritään murtamaan ja suomalaisuudesta tekemään asia, jota täytyy hävetä. Juuri kukaan ei tässä auktoriteetti- ja asiantuntijauskovaisten maassa tunnu kyseenalaistavan tutkijoiden intressejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Josko tutkijoiden intressi on totuus! Se, joka niin usein kirvelee!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...jotenkin lapsellista alkaa mustamaalaamaan kansallisikoneitamme lähes vuosisadan jälkeen! Eikö tutkijoilla ole parempaa tekemistä ylisuurien palkkojensa eteen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On terveellistä purkaa harhaiset näkemykset omasta menneisyydestä ja kuvitteellisesta sankaruudesta.
Itänaapurissa on hyvä esimerkki maasta, jossa tätä ei kyetä tekemään. Seurauksena on aggressivinen retoriikka tyhjän päällä.
Tehdään objektiivista selkoa omasta historiastamme, niin voimme sitä edellyttää muiltakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Törni sai tuomion maanpetoksesta ja ihan aiheesta. Siinä ei ollut edes mitään politiikkaa mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Ylivoimaisesti vilkkaimman sijoituskeskustelun koronan aikana sai aikaan aloittaja, mielestä sairastuneiden ja heidän lä... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

30.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image