Jääkiekko: Kärpät hävisi vii­mei­sen lii­ga­kamp­pai­lun­sa Ha­ka­met­säs­sä jat­ko­ajal­la

Pääkirjoitus: Köy­hil­le pu­toi­lee nyt vain muruja rik­kai­den ro­ko­te­pöy­dil­tä, eikä se ole edes jäl­kim­mäi­sen joukon etu

Ja­mai­kan Thomp­son-He­rah juoksi satasen kultaa hur­jal­la olym­piaen­nä­ty­sa­jal­la - vain maail­ma­nen­nä­tys parempi

Hopealle jäänyt Fraser-Pryce saavutti jo neljännen perättäisen satasen olympiamitalinsa.

Tokio
Elaine Thompson-Herah on nyt maailman toiseksi nopein nainen kautta aikojen 100 metrillä.
Elaine Thompson-Herah on nyt maailman toiseksi nopein nainen kautta aikojen 100 metrillä.
Kuva: VALDRIN XHEMAJ

Jamaikan Elaine Thompson-Herah on juossut naisten 100 metrin olympiavoittajaksi Tokiossa olympiaennätysajalla 10,61.

Thompson-Herah uusi Rion olympiakultansa. Hän rikkoi Florence Griffith-Joynerin yli 30 vuoden takaisen olympiaennätyksen yhdellä sadasosasekunnilla, vaikka kisa juostiin lievään vastatuuleen. Aika on samalla kaikkien aikojen toiseksi kovin hyväksytyissä oloissa juostu tulos. Griffith-Joynerin tuulitulokseksi epäilty maailmanennätys on 10,49.

Jamaika otti kisassa kolmoisvoiton. Kaksinkertainen 100 metrin olympiavoittaja Shelly-Ann Fraser-Pryce otti hopeaa ajalla 10,74 ja Shericka Jackson pronssia ajalla 10,76.

Välierissä ajan 10,79 pinkonut Norsunluurannikon Marie-Josee Ta Lou sai tyytyä nelossijaan ajalla 10,91.

Voittotaistelusta oli otaksuttu Thompson-Herahin ja Fraser-Prycen välistä. Fraser-Pryce oli juossut tänä vuonna ennätyksekseen 10,63, kun taas Thompson-Herahin ennätys oli 10,70. Jamaikalaiskaksikko juoksikin pitkään miltei rinta rinnan, mutta kisan viimeisellä kolmanneksella Thompson-Herah karkasi vastustamattomasti voittoon.

Fraser-Pryce, 34, jatkaa joka tapauksessa upeaa mitalisarjaansa 100 metrillä. Hän voitti olympiakultaa Pekingissä 2008 ja Lontoossa 2012 sekä pronssia Riossa 2016.