Hoitoalan sopu: Hoi­ta­jien palk­ka­so­pu otet­tiin tyy­ty­väi­si­nä vastaan myös Oulussa

Analyysi: Putin ottaa sel­kään­sä monella so­ta­rin­ta­mal­la

Luitko jo tämän: Lyly Rajalan rus­ka­ret­kien suosio pysyy vuo­des­ta toi­seen, nyt selviää miksi

Jää­pal­lon MM-ki­sat alkavat Oulussa

Janne Väkiparta, Petteri Lampinen ja Timo Oksanen ovat Suomen jääpallomaajoukkueen ensikertalaiset arvokisoissa lauantaina Oulussa ja Torniossa (Haaparannal

Janne Väkiparta, Petteri Lampinen ja Timo Oksanen ovat Suomen jääpallomaajoukkueen ensikertalaiset arvokisoissa lauantaina Oulussa ja Torniossa (Haaparannalla) alkavissa lajin MM-kisoissa.

Maajoukkuetasolla kolmikko ei ole kuitenkaan aivan outo, sillä yksittäisiä maaotteluja he ovat pelanneet jo aikaisemminkin. Suomen maajoukkueen kakkosvalmentajan Kenneth Granbergin mukaan kaikki Ruotsissa pelaavat suomalaiset kuuluvat joukkueidensa parhaimmistoon.

Päävalmentaja Esko Tammilehto on joukkoineen valmiina iskemään Norjan kimppuun lauantaina Suomen ensimmäisessä ottelussa. Tammilehdon mukaan Norja on paha vastustaja ja saattaa onnistuessaan aiheuttaa mitä vain. "Normaalipelillä meidän pitäisi kyetä kaatamaan Norja. On kuitenkin muistettava, että me olemme tietyllä tavalla norjalaisten päävastustaja. Aina, kun he ovat kyenneet MM-kisoissa nousemaan mitaleille, on se tapahtunut voittamalla meidät", Tammilehto varoitteli. Hän uskoo Norjan satsaavan avausotteluun kaikkensa Suomen kaatamiseksi. Tammilehdon mukaan norjalaisilla on mukana muutamia hyviä yksilöitä, jotka pelaavat tai ovat pelanneet Ruotsin pääsarjassa.

Tammilehto kertoi joukkueen viimeistelyn onnistuneen hyvin. Karvauspeli, hyökkäysten avaukset ja erikoistilanteet ovat olleet erityisen harjoittelun kohteena. Ainoastaan pelituntumaa maajoukkueelle hän olisi kaivannut enemmän.