Jäälin so­ra­mont­tu­mur­han uhri löytyi seit­se­män kuu­kaut­ta hen­ki­ri­kok­sen jälkeen – nuo­reh­kon miehen ruumis oli kät­ket­ty metsään Oulun Ala­ky­läs­sä

Poliisi kertoo, että ruumis löydettiin alueelta, jonka murhasta epäillyt ovat osoittaneet esitutkinnan aikana.

Kadonnutta henkilöä etsittiin talvella soramonttualueelta.
Kadonnutta henkilöä etsittiin talvella soramonttualueelta.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun poliisi on löytänyt niin sanotun soramonttumurhan uhrin ruumiin. Nuorehkon miehen ruumis löytyi tiistaina 7. toukokuuta Oulun Alakylästä. Murhan epäillään tapahtuneen 7. lokakuuta viime vuonna Oulun koillispuolisella soramonttualueella.

Rikoskomisario Antti Palokangas kertoo, että ruumis löytyi poliisin omien etsintöjen myötä Kiiminkijoen pohjoispuoliselta alueelta.

– Epäillyt olivat kertoneet alueen esitutkinnassa.

Kolme nuorehkoa miestä on tällä hetkellä vangittuna henkirikoksesta epäiltyinä. He ovat kiistäneet tahallisen henkirikoksen. Lisäksi neljättä miestä epäillään lievemmistä rikoksista.

Kaksi epäiltyä oli kertonut esitutkinnassa, että he ovat pian teon jälkeen siirtäneet ja kätkeneet ruumiin maastoon Oulun pohjoispuolelle. Palokangas kertoo, että ruumis löytyi muutamien kilometrien päästä rikoksentekopaikasta.

Poliisi ei voi tässä vaiheessa avata henkirikoksen tekotapaa, yksityiskohtia tai motiiveja. Uhri ja murhista epäillyt tunsivat toisensa ennestään jollain tavalla. Kaikilla murhasta epäillyillä on tilillään myös aiempia rikoksia.

Epäilty henkirikos tuli ilmi, kun poliisi ryhtyi tutkimaan marraskuussa tehtyä ilmoitusta kadonneesta henkilöstä.

Alkutalven aikana poliisi teki laajoja etsintöjä Oulun koillispuolella olevilla soramontuilla. Etsinnöissä oli mukana useita ruumiskoiria. Lisäksi Rajavartiolaitoksen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen henkilöstöä ja kalustoa osallistui ruumiin etsimiseen. Alkutalven etsinnät lopetettiin olosuhteiden vuoksi.

Etsinnät käynnistettiin uudelleen toukokuun alussa, kun lumi ja jää olivat sulaneet. Ruumis löydettiin alueelta pienialaisesta vesistöstä metsäalueelta. 

Esitutkinta valmistunee alkukesän aikana. Poliisi tiedottaa asiasta enemmän, kun esitutkinta on valmis.