Jää­kiek­ko­lii­gan kausi päättyy heti – Suomen mes­ta­ruus jää ja­ka­mat­ta

Miesten jääkiekkoliigan kausi päättyy kohonneen koronavirustartuntariskin vuoksi välittömästi.

Jääkiekkoliigan kausi päättyy etuajassa koronaviruksen vuoksi. Vaasan Sport ja Kärpät pelasivat torstaina jääkiekkoliigan ottelun tyhjässä Kuparisaaren jäähallissa.
Jääkiekkoliigan kausi päättyy etuajassa koronaviruksen vuoksi. Vaasan Sport ja Kärpät pelasivat torstaina jääkiekkoliigan ottelun tyhjässä Kuparisaaren jäähallissa.
Kuva: Samppa Toivonen

Suomen mestaruutta ei jaeta lainkaan, ensi kauden CHL-paikat menevät jakoon runkosarjasijoitusten perusteella.

Miesten jääkiekkoliigan kausi päättyy kohonneen koronavirustartuntariskin vuoksi heti. Päätöksen asiasta teki tänään Liigan osakaskokous Liigan hallituksen ehdotuksen pohjalta.

Samalla Liiga tiedottaa, että Suomen mestaruus jää jakamatta kaudella 2019–2020.

Liigan mukaan "raskaan ja vaikean" päätöksen tekemiseen on osallistunut koko Liiga-yhteisö: pelaajat, valmentajat, lääkärit, toimihenkilöt ja yhteistyökumppanit.

– On myös selvää, että Liiga ja Liiga-seurat tulevat kärsimään mittavista taloudellisista menetyksistä, mutta kuten presidentti Niinistökin eilen totesi, "talous on sittenkin vain taloutta", Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoi tiedotteessa.

– Kansakuntamme selviää tästä ja niin selviämme mekin. Se vaatii kovaa työtä, mutta olen täysin varma, että tämä yhteisö on siihen valmis.

Liigan runkosarjassa oli pelaamatta huominen päätöskierros. Eilen Liiga tiedotti, ettei pudotuspeliotteluita pelata ainakaan ensi viikolla.

Ensi kauden CHL ja Spengler Cup -paikat jaetaan tämänhetkisten runkosarjasijoitusten mukaan. Runkosarjassa Kärpät on ykkönen, Tappara toinen, Lukko kolmas ja Ilves neljäs.