Metsästys: Poh­jois-Poh­jan­maal­le myön­net­tiin luvat 25 il­vek­sen kaa­ta­mi­seen

Huumerikokset: Oikeus tuo­mit­si eh­dot­to­mia van­keus­ran­gais­tuk­sia tör­keis­tä huu­maus­ai­ne­ri­kok­sis­ta Oulussa

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­nie­tu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Jää­kiek­ko­kat­so­mon tans­si­tyt­tö­blog­gaus herätti lukijat

Kaleva.fi:n lukijat ovat kommentoineet kiivaasti Oulun seurakuntayhtymän tiedottajan Rebekka Naatuksen blogikirjoitusta.

Dallas Cowboysien cheerleaderit näyttävät mallia, miten homma hoidetaan Atlantin takana.
Dallas Cowboysien cheerleaderit näyttävät mallia, miten homma hoidetaan Atlantin takana.
Kuva: LARRY W. SMITH

Rebekka Naatuksen Seksiä sedille jääkiekkokatsomoon -blogikirjoitus on osaanut lukijat ottamaan tiukasti kantaa cheerleadereiden asemaan ja merkitykseen.

Suuri osa kirjoittajista on sitä mieltä, että tytöt kuuluvat jääkiekkotunnelmaan. Nimimerkki "Kärppäfani mies" kirjoittaa käyvänsä joka pelissä. "Tytöt lisää tunnelmaa ja ovat osa tapahtumaa. Mihin tämä maa on menossa, kun kaikki hauska on kohta kiellettyä."

Toinen mieskirjoittaja kommentoi, että mies hakee hallilta enemmän hyvässä hengessä harrastettua urheilua ja olutta, kuin vähäpukeisia naisia.

Nimimerkki "Viisikymppinen naiskatsoja" on sitä mieltä, että Kärppien cheerleaderit ovat urheilullisesti puettuja. Joidenkin muiden SM-liigajoukkueiden cheerleadereilla on sen sijaan vähäpukeisia asuja.

Amerikan malliin

Toisaalta Rebekka Naatuksen ajatukset saavat myös kannatusta. Nimimerkki "Kirkosta eronnut" toteaa: " En ole nähnyt naisten jääkiekkopeleissä vastaavaa. Miksi siellä ei ole samanlaisia heilujia?"

Nimimerkki "Amerikan malliin" heittää, että miesten liigassa pelataan oikeasti, kun taas naiset kelpaavat vain esittelemään tissejään. "Tämä kaikki liittyy konservatiiviseen ideologiaan, jossa miehet tekevät oikeita asioita ja naisten tehtävä on harrastaa hyväntekeväisyystoimintaa kotoa käsin ja näyttää hyvältä."

Cheerleadingin historia on alkanut Yhdysvaltojen itärannikon yliopistoissa jo 1800-luvun puolella. Amerikkalaisen jalkapallon cheerleaderit ovat käsite.