J. Rin­ta-Joup­pi avaa käy­tet­ty­jen autojen myy­mä­län Ke­min­maa­han – "A­siak­kaat ovat se­kai­sin ny­kyi­sis­tä käyt­tö­voi­mis­ta ja siitä, min­kä­lai­nen auto pitäisi hank­kia"

Yhtiö hakeaa kasvua käytettyjen kaupasta uusien autojen myynnin sakatessa Suomessa. Keminmaan myymälään palkataan 4–5 uutta työntekijää.

Autokauppaketju J. Rinta-Jouppi hakee kasvua käytettyjen autojen myyntiin avaamalla ensi vuoden alkupuolella uuden vaihtoautomyymälän Keminmaahan.

Toimipiste aloittaa Teollisuuskylänraitilla sijaitsevissa tiloissa, joissa on aiemmin toiminut Mercedes-Benz -myymälä.

Keminmaan myymälästä tulee yhtiön 15. toimipiste Suomessa. Se aloittaa tammikuun aikana.

Myymälään palkataan 4–5 uutta työntekijää. Lisäksi autojen korjaus- ja fiksauspalvelut sekä muun muassa kiinteistönhuolto ostetaan ulkopuolisina palveluina, kertoo kehitysjohtaja HarriPaavola Kalevalle. 

– Uudesta myymälästä on mahdollisuus ostaa mikä tahansa auto yli 3 000 ajoneuvon ketjuvalikoimastamme ympäri maata suoraan liikkeeseen noudettavaksi tai vaikka kotiintoimituksella omaan pihaan. Fyysinen varasto Keminmaalla tulee olemaan ketterä, alueelle tarkoin valikoidun sadan ajoneuvon varasto, Harri Paavola kertoo tiedotteessa.

Yhtiön mukaan on edelleen tärkeää, että asiakas kohtaa myyjän kasvotusten.

J. Rinta-Joupin toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi viittaa tiedotteessa myös autokaupan tilanteeseen ja toteaa, että suomalaiset ovat "omistusautokansaa". Toimitusjohtaja korostaa asiantuntevan myyjän tärkeyttä nykytilanteessa.

– Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto heidän pitäisi hankkia – vähäpäästöinen nykydiesel vai hybridi vai jokin muu.

Yhtiö on hakenut viime vuosina kasvun käytettyjen myynnistä, ja tuo myös itse käytettyjä autoja myytäväksi pääasiassa Ruotsista.

Rinta-Jouppi edustaa myös uusien autojen myyjänä lukuisia merkkejä.