Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Itä­mai­nen tanssi tuo väriä ja värinää naisten elämään

Jari Riekki Muhoksen lukion liikuntasalissa kuultiin viime viikonloppuna itämaisia rytmejä ja kolikkovöiden kilinää, kun Cafe Rai järjesti paikkakunnalla...

-

Jari Riekki
Muhoksen lukion liikuntasalissa kuultiin viime viikonloppuna itämaisia rytmejä ja kolikkovöiden kilinää, kun Cafe Rai järjesti paikkakunnalla kaikkien aikojen ensimmäisen itämaisen tanssin leirin.

Lauantaista sunnuntaille kestäneen leirin aikana lähes 40 naista Muhokselta, Utajärveltä, Yli-iistä, Oulusta, Kajaanista ja Kemistä harjoitteli itämaisen tanssin tekniikoita ja koreografioita.

Muhoksella on harrastettu itämaista tanssia vuodesta 1995, jolloin paikkakunnalle perustettiin tanssiryhmä Cafe Rai.

Tanssiryhmä järjestää kolmen vuoden välein näytöksiä Koivussa ja Tähdessä sekä tekee esiintymisiä muun muassa vanhainkodeissa.

Muhoksen leirin järjestämisessä olivat mukana muista tanssiryhmistä Utajärven Amaya, Yli-Iin Silkkihuivi ja Oulusta Niilin Neito ry sekä Oulujokiopisto.

Cafe Rain Merja Julkunen kertoo, että Itämaisessa tanssissa on paljon eri alagenrejä. Leirillä ja Oulujoki-opiston kautta pyörivillä viikkotunneilla tanssitaan lajin egyptiläistä muotoa.

– Itämaisessa tanssissa saa olla korostetun naisellinen. Tanssi-ilmaisussa on pääosassa keskivartalon liikkeillä tehtävä tanssi, Julkunen kertoo.

Julkusen mukaan itämaisen tanssin filosofia on, että kaikki vartalot hyväksytään, eikä tanssijan tarvitse täyttää niin sanottuja länsimaisia kauneusihanteita. Muhoksen leirin teemana onkin ”tanssiva nainen on kaunis”.

Julkunen on harrastanut itse itämaista tanssia neljätoista vuotta. Hän muistaa alkuvaiheessa vannoneensa, ettei ikinä tule julkisesti esiintymään, mutta toisin kävi, niin kuin monella muullakin harrastajalla.

Lue lisää tiistain 8.8.2017 Tervareitistä.

Artikkeli Itämainen tanssi tuo väriä ja värinää naisten elämään julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.