Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Kaleva Mün­che­nissä: Samuel Purola myönsi, ettei ollut par­haas­sa iskussa EM-vä­li­eräs­sä – "Ka­le­van kisojen jälkeen on ollut vähän takki tyhjä"

Italian Jacobs pinkoi satasen olym­pia­voit­ta­jak­si Eu­roo­pan en­nä­tyk­sel­lä

Italian Lamont Marcell Jacobs on ottanut haltuunsa maailman nopeimman miehen tittelin. Jacobs juoksi sunnuntaina miesten 100 metrin olympiakultaa Tokiossa Euroopan ennätyksellä 9,80.

Hopeaa otti Yhdysvaltain Fred Kerley ajalla 9,84 ja pronssia Kanadan Andre de Grasse ajalla 9,89. Neljänneksi juoksi Etelä-Afrikan Akani Simbine ajalla 9,93.

Jacobs, 26, alitti 10 sekunnin haamurajan ensimmäistä kertaa vasta tällä kaudella. Hän oli juossut edellisen Euroopan ennätyksen 9,84 välierissä aiemmin tänään.

Välierissä loistaneet Kiinan Su Bingtian ja Yhdysvaltain Ronnie Baker esiintyivät finaalissa vaisummin. Molemmat olivat juosseet välierissä ajan 9,83, mutta finaalissa Baker oli viides ajalla 9,95 ja Su kuudes ajalla 9,98. Sun välieräaika oli Aasian ennätys.

Yhdysvaltalaisen isän ja italialaisen äidin poika Jacobs on ensimmäinen miesten 100 metrin eurooppalainen olympiavoittaja sitten Barcelonan 1992, jolloin kultaa juhli Britannian Lindford Christie.

Juttu päivitetty kauttaaltaan klo 16:29.