Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Isokatu sul­je­taan lo­pul­li­ses­ti au­toil­ta tänään

Katuosuus suljetaan, koska valmistelevat työt ajoluiskan rakentamiseksi kauppakeskus Valkean ja myöhemmin myös Hammar-korttelin kellariin alkavat.

-
Kuva: Lea Remes

Autoilu Saaristonkadun ja Pakkahuoneenkadun välisellä Isonkadun osuudella päättyy lopullisesti tänään aamulla.

Katuosuus suljetaan, koska valmistelevat työt ajoluiskan rakentamiseksi kauppakeskus Valkean ja myöhemmin myös Hammar-korttelin kellariin alkavat.

Töiden yhteydessä kävelykatualuetta laajennetaan kattamaan myös Isokatu kahden korttelin matkalta sekä Kauppurienkatu pysäköintitalo Autosaaren sisäänajoon asti.

Isokatu on kaavoitettu kävelykaduksi vuonna 2005. Muutoksessa se päällystetään samalla tavalla kuten Kirkkokadun puoleinen Rotuaari ja siihen rakennetaan sulatusjärjestelmä.

Maanantaista eteenpäin Isonkadun kiinteistöille pääsee Kirkkokadulta Pakkahuoneenkadun ja Hallituskadun kautta ja Uudeltakadulta Asemakadun kautta.

Autosaareen pääsy katkeaa Isonkadun kautta kokonaan. Pysäköintitaloon pääsee ajamaan tulevaisuudessa vain Uudenkadun kautta.

Samalla käytöstä poistuvat suljettavalla katuosuudella olevat parkkipaikat.

Anttilan edessä oleva taksiasema puolestaan siirtyy korttelin verran Heinäpäähän päin, Saaristonkadun ja Albertinkadun  väliselle osuudelle.