Luitko jo tämän: Bus­si­kus­kit eivät aina pääse tau­ko­ti­loi­hin ves­saan, osa joutuu käymään tar­peil­laan met­säs­sä

koti-kaleva: Ihana jo­kai­se­na vuo­den­ai­ka­na – puu­ta­lo­yh­tiön ai­nut­laa­tui­suus hurmasi ou­lu­lais­per­heen

Mielipiteet: Tuu­li­voi­ma­ra­ken­ta­mi­nen otet­ta­va vah­vem­min sään­te­lyn piiriin

Mainos: Black Friday -tarjouksena Kaleva Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Iso­hoo­ka­na-Asun­maal­le hovissa tuomio myös sak­ko­vil­pis­tä

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut kansanedustaja Tytti Isohookana-Asunmaan (kesk.) rangaistukseen myös sakkovilpistä.

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut kansanedustaja Tytti Isohookana-Asunmaan (kesk.) rangaistukseen myös sakkovilpistä. Oulun käräjäoikeus tuomitsi hänet viime toukokuussa vain liikennerikkomuksesta. Isohookana-Asunmaa ajoi ylinopeutta Iissä maaliskuussa 1999 matkalla vaalitilaisuuteen.

Hovioikeus katsoi, että Isohookana-Asunmaa oli antanut tuloistaan olennaisesti totuudenvastaista tietoa. Hän ei ollut ilmoittanut poliisille kulukorvauksen veronalaista osaa, lisäksi hän oli antanut myös tahallaan totuudenvastaisen tiedon tuloistaan, koska ei ollut ilmoittanut sivu- ja pääomatulojaan. Isohookana-Asunmaan tahallisesti ilmoittamatta jättämän verollisen kulukorvauksen sekä sivu- ja pääomatulojen yhteismäärä on hovioikeuden mukaan ollut noin 7 800 markkaa. Hänen kokonaistulonsa olivat tuolloin noin 24 100 markkaa.

Hovioikeus tuomitsi kansanedustajan nyt molemmista rikoksista yhteiseen sakkorangaistukseen. Isohookana-Asunmaa sai kyseisistä rikoksista yhteensä 20 päiväsakkoa, jonka suuruus on 287 markkaa. Näin ollen hän joutuu maksamaan sakkoa yhteensä 5 740 markkaa. Käräjäoikeuden määräämän sakon suuruus liikennerikkomuksesta oli 3 444 markkaa.

Isohookana-Asunmaa velvoitettiin korvaamaan valtiolle todistelukustannukset käräjäoikeudessa ja valtio vapautettiin velvollisuudesta korvata hänen oikeudenkäyntikulunsa käräjäoikeudessa. Käräjäoikeuden päätöksestä valitti hovioikeuteen syyttäjä Ilpo Virtanen. Hän katsoi, että Isohookana-Asunmaa oli esiintynyt selvästi alempaan tuloluokkaan kuuluvana henkilönä kuin hän todellisuudessa on.