Iso-Syöt­teel­le avataan ensi kesänä his­si­pyö­räi­lyyn tar­koi­tet­tu Bike Park

Iso-Syötteelle avataan ensi kesänä hissipyöräilyyn suunniteltu Bike Park.

– On mahtavaa, että saamme rinteille kesätoimintaa, Mikko Terentjeff sanoo.
– On mahtavaa, että saamme rinteille kesätoimintaa, Mikko Terentjeff sanoo.
Kuva: Ester van Dam

Iso-Syötteelle avataan ensi kesänä hissipyöräilyyn suunniteltu Bike Park. 

Hissipyöräilyllä tarkoitetaan hiihtokeskuksissa harrastettavaa lajia, jossa pyörän kanssa noustaan ylös hissillä ja lasketaan alas siihen suunniteltuja ratoja pitkin. 

Tunturin huipulta lähtevä kahden kilometrin mittainen rata rakennetaan usean rinteen alueelle.

– On mahtavaa, että saamme rinteille kesätoimintaa. Syöte on tunnettu vahvasta pyöräilykulttuuristaan ja nyt saamme kasvatettua tarjontaa entisestään, kertoo Iso-Syötteen yrittäjäperheen jäsen ja valmennusvastaava Mikko Terentjeff tiedotteessa.

Suomessa hissipyöräilyä on harrastettu vuosituhannen vaihteesta lähtien. Tällä vuosikymmenellä pyöräilyn suosio on noussut erittäin voimakkaasti ja se näkyy myös hissipyöräilyn kasvavissa harrastajamäärissä.

Iso-Syöte Bike Park on suunniteltu ja toteutetaan yhdessä ratamestari Sauli Hjerppen kanssa. 20 vuotta pyöräilyä harrastanut ja 15 vuotta kilpaillut Hjerppe luotsaa Nifedir Oy nimistä yritystä, jonka toiminta pyörii lajin ympärillä.

– On hienoa, että saamme Suomeen lisää harrastuspaikkoja. Iso-Syöte on loistava keskus hissipyöräilyyn, Hjerppe sanoo tiedotteessa.

Lumimaan perherinteille rakennetaan ensikertalaisille ja aloittelijoille sopivia ratoja. Jos on pyöräillyt aikaisemmin, on mutkatonta päästä sisään lajiin.

– Monet kuvittelevat hissipyöräilyn olevan extreme-laji, mutta se on helpompaa kuin luullaan. Vaikka vielä ei olisi kokemusta, mutta on kiinnostusta, pärjää varmasti, Hjerppe vakuuttaa.